Nova Škoda Scala mogla bi ugroziti prodaju Volkswagen Golfa

Ozbiljan igrač C-segmenta, koji na tržištu mijenja Rapid, s najsuvremenijom tehnologijom i prtljažnikom od 467 l napada Focus, Astru, Megane, 308, Civic, pa čak i Golf

7. 12. 2018

Nasljednik modela Rapid zove se Škoda Scala (lat. Stepenice) čime jasno žele dati do znanja kako je novi model korak unaprijed za cijelu kompaniju.

Temelji se na sofisticiranoj platformi MQB A0, što je jamstvo dobrog koktela prostranosti i vozne dinamike.

Dužinom od 436, širinom od 179 i visinom od 147 centimetara Škoda Scala je gabaritima veća od Rapida Spaceback. Već spomenuti prtljažnik dodatna je vrlina, kao i najsuvremenija mehanika ispod lima.

Bazni model koristi 3-cilindraša 1.0 TSI sa 95 KS, a snagu prenosi putem 5-stupanjskog ručnog mjenjača, dok se isti benzinac u izvedbi sa 115 KS nudi uz 6-stupanjski ručni ili 7-stupanjski automatski mjenjač s dvostrukom spojkom DSG. Sportski nastrojenim kupcima nudi se 1.5 TSI sa 150 KS, uz 6-stupanjski ručni mjenjač ili 7-stupanjski DSG.

Jedini dizelaš u ponudi je motor 1.6 TDI sa 115 KS, uz 6-stupanjski ručni mjenjač ili 7-stupanjski DSG.

U usporedbi s Rapidom sve je znatno unaprijeđeno, a i korišteni materijali su za oktavu bolji. Bolje opremljene izvedbe imaju 10,25-inčni ekran s digitalnim instrumentima te 9,2-inčni ekran Infotainment sustava.

Kupcima se uz doplatu nude LED prednja i stražnja svjetla, a sportski nastrojenim vozačima sustav Sport Chassis Control koji po potrebi snižava ovjes za 15 milimetara.

www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.