Njemački Startup najavljuje revolucionarne motore

Grupa stručnjaka iz Njemačke uvjerena je kako će njihova tehnologija omogućiti novu revoluciju motora s unutrašnjim sagorijevanjem te kako će time uspješno prkositi struji

18. 12. 2018

Sve strože ekološke norme nakon dizelaša počet će i benzince gurati u drugi plan, no Startup iz Njemačke uvjeren je kako tome ne mora biti tako.

Naime, čvrsto su uvjereni kako njihovom MWI tehnologijom potrošnju goriva mogu smanjiti za 30 posto, a emisiju štetnih plinova za 80 posto.

Iza skraćenice MWI krije se tehnologija Mico Wave Ignition, koja se bazira na tezi da uklanjanjem svjećica i korištenjem mikrovalova može doći do zapaljenja i sagorijevanja smjese goriva i zraka na znatno nižim temperaturama.

Zasad su još uvijek u fazi ispitivanja, ali i u potrazi za parterima i investitorima. Koliko cijela priča drži vodu, teško je reći, ali indikativno je da im je zasad jedan od glavnih financijera Wendelin Wiedeking, bivši predsjednik uprave Porschea.

www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.