Nissan Leaf osvojio čak 93 posto bodova na Euro NCAP testu

Nissan Leaf je prvi automobil ocijenjen prema Euro NCAP-ovim poboljšanim i proširenim protokolima za 2018. godinu

30. 4. 2018

Protokolom za 2018. uveden je niz novih testiranja koja se bave najvažnijim scenarijima sudara koji uključuju automobile, pješake, a sada i sve veći broj biciklista.

Na tim Euro NCAP testiranjima LEAF je ostvario rezultat od 93 posto za sigurnost odraslih osoba i 86 posto za zaštitu djece. Ocjena sigurnosti utvrđuje se na temelju niza testova na vozilu koji na pojednostavljeni način simuliraju scenarije stvarnih nesreća koje mogu završiti ozljedama.


Ocjenu od pet zvjezdica novi LEAF može zahvaliti naprednim sustavima pomoći u vožnji kojima je taj automobil opremljen. Tehnologije kao što su kamera i radar omogućuju različite značajke, kao što je prepoznavanje pješaka, te čine osnovu Nissanova nagrađivanog sustava ProPILOT za sigurniju i pouzdaniju vožnju.

Gareth Dunsmore, Direktor odjela električnih vozila, Nissan Europe, pojasnio je:„Ova vijest Euro NCAP-a dokazala je ono što mi već odavno znamo – novi Nissan LEAF ponosi se iznimnim standardima sigurnosti i pravi je predvodnik segmenta električnih vozila. To pokazuje da naši kupci mogu u potpunosti vjerovati našoj viziji inteligentne mobilnosti. Na putu smo da promijenimo način na koji vozimo i živimo”.


Vijest je objavljena tek nekoliko mjeseci nakon što je japanski program za ocjenu sigurnosti novih automobila također tom automobilu dodijelio najbolju ocjenu od pet zvjezdica nakon strogih testiranja. Tu je najbolju ocjenu LEAF dobio jer je ostvario 94,8 od ukupno 100 bodova za sigurnost putnika u slučaju sudara. Program organiziraju japansko Ministarstvo za zemljišna pitanja, infrastrukturu, promet i turizam te Nacionalna agencija za sigurnost automobila i pomoć za stradale.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.