Ono kad si mali, a među najsigurnijim - bolji rezultat 2019. imaju samo VW-T Cross i Mazda 3

5 Euro NCAP zvjezdica za najnoviji Renault Clio! Novi francuski mališan je na Euro NCAP testovima osvojio 5 zvjezdica, i to prema novom, strožem protokolu uvedenom 2018. Od maksimalnih 100 posto za sigurnost Clio je dobio 96 posto od 100 posto za zaštitu vozača, 89% za zaštitu djece, 72 posto za zaštitu pješaka te 75 za mobilnu sigurnost. Novi Clio dobio je najbolju ocjenu 96% na temelju rezultata na najvišoj razini, uključujući sve segmente - iznimno rijetko priznanje u ovoj klasi, sigurniji je od, recimo Audi e-Trona (91), Corolle (95)... https://www.euroncap.com/en/ratings-rewards/latest-safety-ratings

Ono kad si mali, a među najsigurnijim - bolji rezultat 2019. imaju samo VW-T Cross i Mazda 3 Renault press
21. 5. 2019

Novi Renault CLIO ocijenjen je s pet zvjezdica na testiranjima Euro NCAP-a. Najprodavanije vozilo grupe Renault ispitano je u skladu s novim, strožim protokolom koji je uveden prošle godine te je postiglo najbolju ocjenu na temelju rezultata na najvišoj razini, neovisno o segmentu.

Premda će peta generacija legendarnog Renaulta CLIO biti predstavljena uskoro, već uživa status jednog od najsigurnijih gradskih vozila koje je testirao Euro NCAP. Ovo je 22. po redu vozilo ove grupe koje je ocijenjeno s maksimalnih pet zvjezdica. Novi Renault CLIO ostvareni uspjeh može zahvaliti poboljšanoj pasivnoj sigurnosti i najzaokruženijoj ponudi sustava za pomoć u vožnji u svojoj klasi.

Temeljen na posve novoj Alijansinoj modularnoj platformi CMF-B, novi CLIO odlikuje se optimiziranom konstrukcijom karoserije, obnovljenom strukturom sjedala i sigurnosnim pojasevima osmišljenima da pružaju optimalnu podršku za sve putnike, bez obzira na njihovu veličinu ili položaj u automobilu, a ukupnoj sigurnosti pridonose i pirotehnički predzatezači i graničnici sile zatezanja. Renault zagovara upotrebu tehnologije Fix4sure zbog njezine izvrsne sposobnosti da zadrži putnike na mjestu i spriječi podvlačenje. Osim toga je, zahvaljujući vrhunskoj prostranosti novog Renaulta CLIO, u njega moguće postaviti dječje sjedalice bilo koje vrste, sprijeda i straga, s pomoću pričvrsnih točaka ISOFIX i sustava i-Size, a pruža i bolju zaštitu za glave putnika u stražnjem dijelu vozila u slučaju bočnog sudara.

Novi CLIO nudi i bogatu serijsku opremu koja uključuje:        
6 zračnih jastuka, ABS sa sustavom za pomoć pri naglom kočenju, kameru i radar (koje omogućuju rad sustava za održavanje vozila u prometnom traku, sustava za prepoznavanje prometnih znakova s praćenjem ograničenja brzine te sustava upozorenja na sigurnosni razmak i kočenja u nuždi), tempomat/graničnik brzine, upozorenje na neprivezani sigurnosni pojas (vrijedi i za stražnja sjedala ako se na njima nalaze putnici) te poziv hitnim službama u slučaju nezgode. Usto su se za bolju vidljivost pobrinula serijska full LED prednja svjetla, automatsko uključivanje kratkih/dugih svjetala i samozatamnjujući retrovizor.

 

 

Nova arhitektura elektronske opreme Renaulta CLIO omogućila je uvođenje aktivnog sustava za kočenje u nuždi s prepoznavanjem pješaka, biciklista i drugih vozila, a njezinu učinkovitost potvrđuje ocjena Euro NCAP-a (11/12). Kako bi pružio još veću udobnost i sigurnost, novi će CLIO uskoro uvesti napredne sustave za pomoć u vožnji, kao što je sustav za pomoć u vožnji autocestom i u prometnim gužvama, što će predstavljati prvi korak ka potpunoj autonomnosti vožnje.

Kao svestrani gradski automobil, novi CLIO nudi najbolju sigurnost u svim svojim inačicama, čime ponovno potvrđuje Renaultovu stručnost u području sigurnosti za sve, bilo da se radi o putnicima ili drugim sudionicima u prometu. Obnovljenim izgledom, naprednom tehnološkom opremom i svim svojim inovacijama novi Renault CLIO otvara novo poglavlje u strategiji proizvoda grupe Renault te nudi najbolje u području sigurnosti u ovom najprodavanijem francuskom automobilu na svijetu.

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.