Nissan Leaf je najprodavanije električno vozilo u Europi

Norveška se pokazala iznimnim tržištem za model Leaf te se ondje više kupaca automobila odlučuje za električno vozilo no za bilo koju drugu vrstu automobila. Ondje je 2018. kupljeno više od 12.000* Nissana LEAF, a taj se uspjeh u prodaji duguje činjenici da se ta zemlja posebno usredotočila na održivost.

25. 1. 2019

Nissan Leaf je u Hrvatskoj zauzeo 2. mjesto sa 16% udjela u segmentu. Zahvaljujući stalno visokoj potražnji, Nissan Leaf postao je najprodavanije električno vozilo 2018. u Europi, gdje ih je prodano više od 40.000.  Kako bi osigurao da Leaf ostane najkonkurentnije električno vozilo na tržištu, Nissan je nedavno potvrdio da radi na dvije nove verzije modela Leaf za Europu. Novi Nissan Leaf 3.ZERO opremljen baterijom od 40 kWh najprodavanijem električnom vozilu u Europi dodaje 8-inčni zaslon multimedijskog sustava koji omogućuje dodatne povezane usluge, kao što je navigacija od vrata do vrata.

 
Posve nova i unaprijeđena aplikacija NissanConnect EV isto će tako biti dostupna kad novi Leaf 3.ZERO krene u prodaju u Europi. Osim novih povezanih usluga, donosi i nove boje i mogućnosti za personalizaciju, uključujući krov u kontrastnoj boji, što omogućuje još bolju personalizaciju te čini to Nissan električno vozilo još privlačnijim potencijalnim kupcima.

Novi Nissan Leaf e+ 3.ZERO Limited Edition opremljen je poboljšanom baterijom od 62 kWh te omogućuje bolje performanse i domet do 385 km** jednim punjenjem. Verzija s 62 KWh baterijom dolazi na hrvatsko tržište početkom 2020. godine.

 
Ken Ramirez, viši potpredsjednik Odjela za prodaju i marketing, Nissan Europa, izjavio je: „Ova najnovija najava obilježava početak vrlo optimistične 2019. za našu ponudu električnih vozila. Činjenica da je Nissan LEAF i dalje prvi izbor kupaca električnih vozila u Europi potvrđuje njegovu svestranost kao simbola Nissanove inteligentne mobilnosti, posebno imajući na umu sve veći broj konkurenata.

Možemo proslaviti rekordni uspjeh u prodaji u Norveškoj, na primjer, jer on dokazuje da se Nissanov električni ekosustav u relativno kratkom roku pokazao kao najbolji izbor za održivi način života. Ponuda je bolja no ikad prije te se radujemo sve većem broju vlasnika električnih vozila u nadolazećim mjesecima”. Nadalje, Nissan LEAF i dalje je najprodavanije električno vozilo u svijetu, a od predstavljanja originalnog modela 2010. diljem svijeta prodano je 380 000 automobila.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.