Najava paklenog ljeta je zadnji trenutak za servis klima uređaja

Nakon promjenjivog lipnja slijede nam srpanj i kolovoz koji će biti iznadprosječno topli pa je uistinu zadnji trenutak za servis klima uređaja, jer se ljeti automobil pretvara u pećnicu

6. 5. 2020

U malom zatvorenom prostoru, poput automobila, temperature ljeti mogu doseći i više od 50 stupnjeva pa sad posljednji trenutak za kvalitetan servis klima uređaja, što je osim za komfor vrlo važno i za sigurnost u prometu.

Sve potrebne aktivnosti, koje osiguravaju ispravan rad, poduzmite na vrijeme te tako izbjegnite gužve u specijaliziranim servisima. Naime, brojna istraživanja dokazala su kako je dehidrirani vozač jednako opasan kao i pijani vozač, a dugotrajan boravak u automobilu s neispravnim klimatizacijskim uređajem najbrži je put prema dehidraciji.

Klasičan godišnji servis klima uređaja košta oko 300-400 kuna, a svakako se isplati doplatiti dodatnih 50-ak kuna za dezinfekciju ventilacijskih kanala. Time se uklanjaju gljivice na isparivaču koje su krivac za pojavu neugodnih mirisa. Nedostatak plina najjednostavnije je detektirati na način da se aktivira klimatizacijski uređaj. Ako se kompresor pokreće, a iz ventilacijskih otvora ne izlazi hladan zrak, u sustavnu nedostaje plina. Pritom je važno zapamtiti da se godišnji gubitak plina od 3 do 8 posto smatra normalnim.

Kristian Sikavičev - www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.