VIDEO + FOTO VW Up! GTI - najmanji a brži od ikone stare 40 godina - legendarnog Golfa GTI I iz 1976. godine

Volkswagen je za susret GTI automobila u Koruškoj pripremio predserijsku studiju Up! GTI, za kojeg tvrde da će biti ništa drugo nego reinkarnacija prve generacije Golfa GTI

VIDEO + FOTO VW Up! GTI - najmanji a brži od ikone stare 40 godina - legendarnog Golfa GTI I iz 1976. godine Volkswagen
22. 5. 2017

Volkswagen Up! GTI će pokretati 1.0 litarski turbobenzinac i to sa svega tri cilindra. S ukupnom snagom od 115 'konja' podsjeća na prvu genreaciju Golfa GTI-a koji je raspolagao s pet konja manje.  Prvome Golfu GTI sličan je i u mnogočemu drugome. Od sličnih dimenzija 8prvi je Golf bio dugačak 375 cm) pa sve do težine. Up je težak 997 kilograma ili čak 187 kg više od Golfa GTI prve generacije

Up! GTI je gotovo 200 kg teži, no to i nije toliko čudno, er današnji auti imaju sve i svašta. Ako je Golf GTI godine 1976. do 100 kilometara na sat ubrzavao za  devet sekuni i stizao do maksimalne brzine od 182 km/h, Up GTI bolje ubrzava (8,8 s), a i maksimalna mu je brzina osjetno bolja. Mjerenja su pokazala kako mu 197 kilometra na sat nije neostvarivo.

Volkswagen Up! GTI će se, kad započne serijska proizvodnja, neće zaustaviti na navedenim performansama koje tako lako asociraju na performance koje su se pred gotovo pola stoljeća nazivale sportskima. U EWolfsburgu najavljuju i mnoge druge dodirne točke s njihovim prvim pravim sportašem koji je obilježio povijest - ponajprije tu misle na boje.

Ako vas zanima kako izgleda u živo -  pravac Koruška gdje traju demo vožnje.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.