Mercedes Benz predstavlja novu generaciju Sprintera

Navodno će se na cestama pojaviti u prvoj polovici 2018., a najprije će biti dostupan europskim kupcima

Mercedes Benz predstavlja novu generaciju Sprintera Daimler
26. 9. 2017

Mercedes Benz je na sjevernoameričkom sajmu dostavnih vozila, koji se održava u Atlanti, predstavio prve skice svoga najznačajnijeg dostavnog vozila – Sprintera. Iako je još od svoje prve generacije povezan s Volkswagenovim Crafterom, s kojim je dijelio istu osnovu, nova generacija Sprintera će biti rezultat vlastite proizvodnje.

Sudeći prema prvim skicama, novi izgled najpopularnijega dostavnog vozila s trokrakom zvijezdom bit će mnogo bliži ostalim modelima. Prednji dio će biti obilježen podijeljenom maskom hladnjaka, koja je slična onoj iz Mercedesa E klase, a vozilo će također biti opremljeno LED dnevnim svjetlima. Bočna linija izgleda ostaje ista, no konačne tehničke karakteristike ćemo još malo pričekati.

Od 1995. godine Mercedes-Benz je prodao više od 3,3 milijuna modela Sprintera, u više od 130 zemalja. No, zanimljivo je da je u prvoj polovici godine, unatoč dobi modela, najveći rast prodaje zabilježen od početka druge generacije. Unatoč relativno visokim prodajnim brojevima, Sprinter će se i dalje proizvoditi samo u Njemačkoj, a vozila namijenjena američkom tržištu bit će u dijelovima isporučena preko Atlantika kako bi se izbjeglo plaćanje poreza, a zatim će se do kraja sastaviti u tvornici Charelston.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.