Video: KIA predstavila novi električni Niro EV, crossover s dometom od 383 kilometara

Na korejsko tržište ovaj automobil bi trebao stići tijekom 2018. godine, a Europa i SAD će malo pričekati, najvjerojatnije do 2019.

Video: KIA predstavila novi  električni Niro EV, crossover s dometom od 383 kilometara Kia
4. 5. 2018

U stilu neočekivanog iznenađenja, iz KIA-e su odlučili obznaniti najnoviji crossover, Niro i to u formi električnog vozila. Svjetska premijera ovog dugo očekivanog crossovera koji je prezentiran još u siječnju na CES-u u SAD-u, održala se tokom Južnokorejskog petog internacionalnog Electro Vehile Expo eventa.

Niro EV poprilično je sličan električnoj Koni Hynudaia, no razlika je u tome što je Niro malo veći što je uvjetovalo kraćim dometom. Domet je naravno uvjetovan veličinom baterije a dostupne će biti dvije. Manja će biti dostupna na manjem broju tržišta sa kapacitetom od 39.2 kWh čime će omogućiti domet od 242 kilometra, dok će veća imati kapacitet od 64 kWh, čime se domet podiže na 383 kilometra.

Od Nira se očekuje da postane temeljac za dugačak period koegzistencije između ICE i električnih automobila. Potražnja za automobilom je velika te je kompanija već sad zaprimila preko 5000 narudžbi i to samo iz Južne Koreje.

Niro će biti opremljen sa najnovijim tehnologijama za bezkompromisnu sigurnost. Za više informacija oko toga koje će baterije biti dostupne na kojim tržištima te što je sa Europskim tržištem morat ćemo još malo pričekati.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.