Hyundai predstavlja sustav koji će spriječiti zaboravljanje djeteta u automobilu

''Rear Occupant Alert'', sustav koji je upravo predstavio južnokorejski Hyundai, onemogućit će to da netko zaboravi dijete u autu, što se ne događa tako rijetko kako mislimo

Hyundai predstavlja sustav koji će spriječiti zaboravljanje djeteta u automobilu Youtube
7. 10. 2017

Riječ je o sustavu koji provjerava je li nakon zaključavanja automobila netko ostao na zadnjemu sjedalu. Cilj kreatora ove tehnologije bio je sprječavanje slučajnoga zaključavanja djeteta u automobilu, naročito kad su u pitanju velike vrućine. Nažalost, neki od slučajeva kada je dijete ostalo u autu za visokih temperatura, završili su tragičnim ishodom.

Kako se to više ne bi događalo "Rear Occupant Alert" funkcionira putem ultrazvučnih senzora, tako što zabilježi pokret u automobilu i vozač biva upozoren na ploči s instrumentima da treba provjeriti stražnja sjedala. U slučaju da vozač to ne vidi, automobil će početi trubiti te će se pojaviti poruka upozorenja na mobitelu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.