FRA NKFURT 2017. Na 25. rođendan stigla je nova Impreza, veća, bolja i stabilnija

Subaru je u Frankfurtu priredio europsku premijeru nove Impreze, drugoga modela koji su u Subaruu osovili na novoj globalnoj platformi

12. 9. 2017

U usporedbi s predhodnom nova Impreza ima pet milimetra niže težište, zbog čega je upravljivija i stabilnija. Tu su sad i simetrični 4 x 4 pogon i motor bokser. Spočetka će biti ponuđen 1,6-litreni bokserski četverocilindraš s najvećom snagom 114 "konja", a malo kasnije se očekuje i 2-litreni sa 156 "konja". Oba dolaze u kombinaciji s mjenjačem CVT.

U usporedbi s predhodnom je 10 milimetra niža, 35 mm šira i ima 25 mm veći međuosovinski razmak. Povećane vanjske dimenzije i nova platforma rezultirale su i bitno većim prostorom u unutrašnjosti. Ona je sada šira 29 mm sprijeda i 34 mm straga. Punih je 26 milimetara više prostora za koljena, a 10 litara veći je prtljažnik. Novu Imprezu su opremili i Subaruovim najnovijim sigurnosnim paketom, između ostalog i sustavom EyeSight.

Subaru je prvu Imprezu predstavio prije 25 godina, 1992., i otada je prodao više od 2,5 milijuna primjeraka, od toga u Europi 250.000.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.