Procvat talijanskoga giganta - Ferrari povećava opseg proizvodnje

Ferrari planira dogodine proizvesti ukupno 9000 automobila, pretežito s hibridnom tehnologijom.

Procvat talijanskoga giganta - Ferrari povećava opseg proizvodnje Ferrari
16. 12. 2017

Talijanski proizvođač sportskih automobila doživljava procvat. U zadnje dvije godine, otkako su njegove dionice na njujorškoj burzi udvostručile svoju vrijednost, rast tvrtke se nastavlja. Prema pisanju američkoga portala Bloomberg, čini se da će nakon porasta vrijednosti tvrtke uslijediti i povećanje proizvodnje. No, informacija je još uvijek neslužbena, a izvor je odlučio ostati anoniman. Trenutačna vrijednost tvrtke procjenjuje se na više od 17 milijardi eura.

U planu je povećanje proizvodnje automobila s ovogodišnjih 8400, na 9000 iduće godine. U narednim godinama bi onda Ferrari povećao broj proizvedenih automobila na 10.000 godišnje, što bi značilo da će morati uzimati u obzir strože zakonodavstvo kada je riječ o dopuštenim emisijama štetnih plinova.

Nakon 2019. svi novi Ferrariji - hibridni!

No, kako se čini, Talijani su se pripremili za to. Nakon 2019. godine, svaki novi Ferrarijev model bit će opremljen hibridnim pogonskim sustavom.
Kao jedan od posljednjih proizvođača automobila u svijetu, u sljedećih nekoliko godina predstavit će svoj prvi SUV. Očekuje se kako će na cestu doći do 2022. godine i pomoći tvrtki udvostručiti godišnju dobit na ukupno dvije milijarde eura. Ti bi planovi trebali biti javni sredinom 2018. godine.

Iako će Ferrari povećati proizvodnje i dalje zadržava svoju ekskluzivnost. Rast proizvodnje slijedi rast bogatijih slojeva. U posljednjih deset godina broj milijunaša diljem svijeta porastao je 36 %, na 13,6 milijuna pojedinaca, a u sljedećem desetljeću očekuje se daljnji rast - 37 %.

Jure Šujica
Foto: Arhiv AM, Ferrari

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.