Vettel povukao jedini logičan potez - postao je iznenađujuće i to preko noći novi član momčadi Aston Martina

Vettel je poput munje iz vedra neba, iznenađujuće postao novim članom momčadi Aston Martina

Vettel povukao jedini logičan potez - postao je iznenađujuće i to preko noći novi član momčadi Aston Martina Profimedia
13. 9. 2020

Ako je ovogodišnja sezona Formule 1 jedna od manje zanimljivih zbog globalne zdravstvene situacije i dominacije Mercedesa, barem što se tiče onoga što se događa na stazi, ono što se događa u pozadini, posebno što se tiče utrka utrkivanja sljedeće sezone. Sve je počelo odlaskom Sebastiana Vettla iz Ferrarija, gdje će ga zamijeniti Carloz Sainz mlađi, potonjeg će u McLarenu zamijeniti Daniel Ricciardo, koji je tako ispraznio svoje mjesto u Renaultu za povratak Fernanda Alonsa.

Njegovim odlaskom iz Ferrarija činilo se da Vettel završava karijeru u Formuli 1, posebno nakon što su se pojavile glasine da američkog milijardera Jamesa Glickenhausa želi namamiti u svijet inercijskih utrka. Ali sada je postalo jasno da Vettel ne napušta trkaći cirkus, kojem je bio odan od 2007. Nakon odlaska Sergia Pereza iz ekipe Racing Pointa, koja će se sljedeće godine preimenovati u Aston Martin, jučer je postalo jasno da će njegovo mjesto biti zauzeo 33-godišnji Nijemac.

Nijemac je bio oduševljen pozivom iz Velike Britanije, jer je dobro razmišljao o završetku karijere u Formuli 1. U priopćenju za medije dodao je da mu utrke u prvom planu daju motivaciju za nastavak karijere - nešto što će, s pogoršanim nastupima momčadi iz Maranella, koja će u nedjelju u svom rodnom gradu Mugello proslaviti 1000. utrku Formule 1, te činjenicu da momčad je prednost dala Charlesu Leclercu, a posljednji nikako nije primljen.

Vettel - jedini logični potez

Aston Martin bio je jedina Vettlova opcija za nastavak Formule 1. Otkazivanje praktički sredinom godine značilo je da je broj slobodnih mjesta u trkaćim automobilima za sljedeću sezonu bio gotovo nula, posebno s obzirom na činjenicu da je jedan od razloga za odlazak od Ferrarijevog novca. Većina timova teško je mogla ispuniti njegove zahtjeve. Srećom, vlasnik Racing Pointa (budući Aston Martin) milijarder je Lawrence Stroll koji će moći udovoljiti zahtjevima novopridošlog u timu.

Službena web stranica Formule 1 također izvještava da je Stroll zainteresiran za dovođenje Vettla u momčad, unatoč dvojici trkača, jer je taj potez također pomogao podići ugled i vrijednost tvrtke, jer su dionice tvrtke naglo skočile nakon potpisivanja ugovora. Teško je predvidjeti kakav će biti rezultat novog spajanja, ali Aston Martin i Nijemac stekli su iskusnog trkača koji bi mogao momčadi pomoći u razvoju konkurentnog automobila i nadmetanju s najboljim momčadima u budućnosti.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.