Formula 1: Provjerite koji će broj krasiti Verstappenov trkaći automobil. 33 odlazi u povijest, a kao što i priliči svjetskom prvaku stiže No.1

Novi svjetski prvak Max Verstappen u sezoni 2022. juriti će sa startnim brojem 1. U 2022. dolaze dva nova broja, a dva se opraštaju. Nema više brojeva 7 i 99. Nema više Kimi Raikkonenena i Antonija Giovinazzija.

Formula 1: Provjerite koji će broj krasiti Verstappenov trkaći automobil. 33 odlazi u povijest, a kao što i priliči svjetskom prvaku stiže No.1 Red Bull
16. 12. 2021

Priča o ovogodišnjoj tituli još nije zahlađena, emocije su i dalje jako uznemirene, iako je Verstappen u međuvremenu rekao da mu je i šef Mercedesa Toto Wolff telefonskom porukom čestitao titulu. No, još zanimljivija je Verstappnova odluka da se sljedeće sezone utrkuje na prvom mjestu. Tko zna, možda će ovo biti jedina prilika u mom životu", dodao je Verstappen. Formula 1 dugo nije viđena, budući da se prvak posljednjih godina Lewis Hamilton više volio utrkivati ​​sa svojim brojem 44, samo u jednoj od testovi odmah nakon sezone su više iz marketinških razloga broj 1. Kao i Sebastian Vettel 2014. godine, godine kada su trkači dobili stalne startne brojeve, utrkivali su se s jednim. U nadolazećoj sezoni i dalje ćemo vidjeti dva nova broja, Alexa Albona (Williams) u Formulu 1 će se "vratiti" broj 23, a Kinez Guangzhou Zhou (Alfa Romeo) odlučio se za broj 24. Opraštaju se brojevi 7 Kimija Raikkonena i 99 Antonija Giovinazzija.

Startne številke v 2022:

1 - Max Verstappen (Red Bull)
3 - Daniel Ricciardo (McLaren)
4 - Lando Norris (McLaren)
5 - Sebastian Vettel (Aston Martin)
6 - Nicholas Latifi (Williams)
9 - Nikita Mazepin (Haas)
10 - Pierre Gasly (Alpha Tauri)
11 - Sergio Perez (Red Bull)
14 - Fernando Alonso (Alpine)
16 - Charles Leclerc (Ferrari)
18 - Lance Stroll (Aston Martin)
22 – Juki Cunoda (Alpha Tauri)
23 - Alexander Albon (Williams)
24 – Guandu Žou (Alfa Romeo)
31 - Esteban Ocon (Alpine)
44 - Lewis Hamilton (Mercedes)
47 - Mick Schumacher (Haas)
55 - Carlos Sainz (Ferrari)
63 - George Russell (Mercedes)
77 - Valtteri Bottas (Alfa Romeo)

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.