VIDEO: Dodge Demon vs. Mustang: Tko ima najjače mišiće ili kad se američki mišićavci bore

Procharge Mustang do 402 metra za samo 7 sekundi! Dodge Demon se smatra jednim od najluđih tvornički napravljenih američkih "muscle" automobila, no prema videu nije prošao najbolje protiv ljutog konkurenta - Mustanga.

VIDEO: Dodge Demon vs. Mustang: Tko ima najjače mišiće ili kad se američki mišićavci bore Dodge
6. 4. 2022

Prema mnogima, Dodge Demon je ultimativni američki "muscle" automobil, jer je pouzdan pobjednik utrka protiv ostalih američkih mišićavaca. Demonove impresivne karakteristike čine ga jednim od najpoželjnijih automobila na svijetu. Tko ne bi želio u svojoj garaži imati čudovište koje postiže brzinu od 100 km/h za 2,3 sekunde i treba mu samo 9,6 sekundi za 400 m (da ne govorimo o brzini od 225 km/h). Ovo su značajke tvornički izrađenog Demona, a sada dodajte neke od remakea potrebnih za skupu utrku poput dušikovog oksida i modificiranog motora i dobit ćete zastrašujuće trkaće čudovište. Tko je može staviti na rub?!

Tko je prvi prošao kroz ciljnu ravninu?

Herman Young, ponosni vlasnik Dodge Demona, dugo je tražio prikladnog konkurenta. Urednik You Tube kanala Demonology našao je suparnika upravo na Cadillac V-Racing eventu, a na kraju je završio uz bok, barem na prvi pogled, sasvim normalnog Ford Mustanga. Pa, ili ne. Napunjeni Mustang sa širokim gumama i sigurnosnim padobranom koji usporava automobil na kraju staze. Automobili se redaju na startnoj liniji i BAM! Demon dobro starta, ali brzo ostaje iza Procharged Mustanga, koji na cilj stiže nakon 400 metara za samo 7 sekundi.
 

Što je pridonijelo Demonovu porazu? Kao što se može vidjeti na snimku, Herman je imao problema s opremom, što mu je onemogućilo korištenje nitro tehnologije. Bi li drugi bio bolji? Nitko ne zna. U svakom slučaju, nadamo se da ćemo u budućnosti svjedočiti novim odmjeravanjima snage među takvim mišićavcima.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.