Do 2025. svi DS modeli prelaze na struju

Francuzi su ambiciozno najavili kako će svi modeli DS-a do 2025. godine u potpunosti odbaciti konvencionalne motore i prijeći na električni pogon

27. 6. 2018

I čelnici DS-a, Citroënove premium marke, najavili su tranziciju prema elektrifikaciji. Od 2025. godine svi njihovi modeli u ponudi će biti isključivo s hibridnim ili električnim pogonskim sklopom.

Početak tog prijelaza već je u tijeku, pa će 2019. godine u prodaju stići DS 7 Crossback E-tense 4×4. Hibridni pogon sastoji se od benzinskog agregata i dva elektromotora, koji u kombinaciji razvijaju 300 KS. Autonomija crossovera u strujnom načinu rada bit će 50 km, što je u skladu s prosječnim potrebama kupca iz EU.

Za nekoliko tjedana DS će predstaviti i svoj prvi potpuno električni automobil. Zasad nema nikakvih informacija o tom modelu, no nagađa se da je riječ o električnoj izvedbi DS 3 Crossbacka.

www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.