U Žabi je posebno uživao Charles de Gaulle, prvo kao Citroen DS, a od 2014. i kao zaseban DS brend obilježio je automobilističku avangardu, a sad u punom sjaju stiže i u Hrvatsku

OPÉRA PREMIÈRE DS za koji dan jedna od većih zvijezda Paris Auto Showa, a svi ostali DS na jednom mjestu u Zagrebu! Francuzi još jednom bacili rukavice Audiju Q5, BMW-u X3 i Mercedes-Benzu GLC - mogu li uspjeti? Nekad je bio i Citroën DS, a danas je samo DS - brend koji je osmišljen za napad na njemačko Sveto trojstvo.

Priča o ponovnom pojavljivanju brenda DS, koji je okrunjen prestižom, zapravo tek započinje, DS 7 CROSSBACK je njegova najvažnija karika, DS 9 najluksuznije, a uz njih u Hrvatsku stižu i DS 3 CROSSBACK i DS 4.

Pod oznakom E-TENSE sada nudi 100 % električna i plug-in hibridna vozila snage do 360 KS te s pogonom na sva četiri kotača. Navedeni modeli biti će izloženi u DS STORE Zagreb, koji se nalazi na adresi Kovinska 22, od 20. listopada 2022. 

U Žabi je posebno uživao Charles de Gaulle, prvo kao Citroen DS, a od 2014. i kao zaseban DS brend obilježio je automobilističku avangardu, a sad u punom sjaju stiže i u Hrvatsku DS press
15. 10. 2022

Iako je era Citroena DS, jednog od najelegantnijih modela u cijeloj povijesti automobila, završila 1975. godine, nakon što je puna dva desetljeća donosio inovacije i avangardu, Francuzi i dalje pokušavaju jahati na istom naprednom tehnološkom valu. Od 2014. proglasili su DS zasebnim brendom i još jednom bacili rukavice Audiju Q5, BMW-u X3 i Mercedes-Benzu GLC - takozvanom njemačkom Svetom trojstvu.

Skrojili su nekoliko prestižnih modela, a najdojmljiviji su DS7 Crossback SUV i DS 9 koji najavljuju nova vremena i drugačiji način razmišljanja, posebno svojom hibridnom verzijom. Za koji dan u Parizu će na Sajmu automobila DS predstaviti sjajnu luksuznu verziju i to Limited Edition DS 9 OPÉRA PREMIÈRE koju karakterizira nevjerojatna francuska luksuzna stručnost u kultnom modelu.
Dostupan s E-TENSE 250 i E-TENSE 4x4 360 plug-in hibridnim pogonskim sklopovima, DS 9 OPÉRA PREMIÈRE otkriva se s ekskluzivnom biserno sivom unutrašnjošću i novom Whisper bojom.
Sva dostupna oprema DS 9 nudi se kao standard.

Nevjerojatna stručnost DS Automobiles

Temeljen na modelu RIVOLI +, DS 9 OPÉRA PREMIÈRE prikazuje nevjerojatnu francusku stručnost u luksuzu s ekskluzivnim novim interijerom koji su dizajnirali i tapecirali žene i muškarci iz tima za boje i materijale i majstora presvlaka DS Automobiles sa sjedištem u pariškoj regiji.

Utjelovljenje izvanredne profinjenosti, unutrašnjost DS 9 OPÉRA PREMIÈRE ukrašena je prekrasnom biserno sivom Nappa kožom preko svih ploča s instrumentima i pločama vrata, prošarana suptilnim bisernim šavovima. Sjedala u kultnoj presvlaci remena za sat presvučena su svijetlom biserno sivom Nappa kožom u skladu s oblogom.
 

Priča o ponovnom pojavljivanju brenda DS tek započinje

"Brend DS Automobiles" sazdan je na nevjerojatnom nasljeđu, modelu DS iz 1955., jednom od najrevolucionarnijih i najljepših automobila u povijesti. Taj legendarni automobil utjelovljuje vrijednosti koje je brend DS Automobiles prisvojio: inovacije, izvrsnosti i avangardu.

Vođen duhom avangarde, brend je osnovan 2014. Utjelovljuje francusko znanje i umijeće luksuznog oblikovanja automobila. Avangardnog dizajna, luksuzna i udobna, DS Automobiles vozila posebno su osmišljena za tehnološki osviještene kupce kojima je do drukčijeg poimanje mobilnosti, kojima je više stalo do osobnosti, individualizama i avangardnog stila.

Prepoznatljivog je dizajna i napredne tehnologije, udobnosti i dinamičnosti. Diči se najboljim od najboljeg, plemenitim materijalima i profinjenošću. Itekako paze na detalje, a najčuvenije dizajnerice i dizajneri i iz svijeta mode ostavili su poseban pečat na karizmatičan oblik, ručno izvezene detalje, obradu metala, vrhunsku kožu, ugrađeno drago kamenje kao i vrhunsku tehnologiju.

 Dvostruki prvak u Formuli E

Kao dvostruki prvak u Formuli E (2019. i 2020.), brend je elektrificirao cijelu  gamu i tako zauzeo vodeći položaj u području električne mobilnosti. Pod oznakom E-TENSE sada nudi 100 % električna i plug-in hibridna vozila snage do 360 KS te s pogonom na sva četiri kotača.

 Brend DS Automobiles na hrvatsko tržište dovodi modele DS 3 CROSSBACK, DS 7 CROSSBACK, DS 4 i DS 9. Koncept DS STORE kupcima će pružiti ekskluzivno iskustvo i ugođaj kupnje kakvo do sada nisu imali prilike iskusiti prilikom kupovine vozila.

Povijest koja se pamti

Osnivač Pete republike, poznati general i još poznatiji francuski predsjednik Charles de Gaulle, došao je posjetiti istočnu Francusku Citroënom DS 19, tada, a i danas jednim od najestetičnijih automobila svih vremena. Bilo je to 1962. Nekoliko mjeseci kasnije, francuski čelnik u istom automobilu na pariškoj Aveniji de la Liberation bio bi meta Šakala i terorističkog napada alžirskih ekstremista, ali njegov je spretni vozač uspio odvesti de Gaullea i njegovu suprugu na sigurno s dvije probušene gume. DS, nazvan božicom, međutim, postao je službena predsjednička limuzina.

U svibnju 2017. godine, 55 godina kasnije, novoizabrani francuski predsjednik Emmanuel Macron stigao je na svečanu inaauguraciju s SUV-om DS7 Crossback, koji je tako postao novi predsjednički automobil sedam mjeseci prije početka prodaje, a novoosnovana marka automobila dobila je zvučnu propusnicu.

Ekstra francuski brend za predsjednike i elitu

Najdojmljiviji je za sada DS 7 E-Tense 4x4 i to s priključnom tehnologijom hibridnog pogona prirodno postavlja pitanje gdje ga smjestiti. Nesumnjivo je da ima krajnju mjeru francuskog šarma i može biti zanimljiva alternativa njemačkim suparnicima Audiju Q5, BMW-u X3 ili Mercedes-Benzu GLC, možda čak i Lexusu NX ili Jaguaru F-Pace. U svakom slučaju, znak na rešetki hladnjaka ima sve predispozicije da se ukorijeni. Svakako ga valja vidjeti, možda i provozati, a pravi su sretnici oni koji će ga si i priuštiti.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.