Povratak otpisanih u 7. etapi Dakara. Loeb nadoknadio 6 min. zaostatka za Al Attyahom, "procvjetao" napokon i Audi

I Carlos Sainz, baš kao i Stephen Peterhansel doživjeli su rapsodiju s Audijima i završili na trećem, odnosno četvrtom mjestu. Sedma etapa poslužila je zanimljivim raspletom među automobilistima i ostavkom još jednog favorita za konačnu pobjedu među motociklistima.
 

Povratak otpisanih u 7. etapi Dakara. Loeb nadoknadio 6 min. zaostatka za Al Attyahom, "procvjetao" napokon i Audi A.S.O.
10. 1. 2022

Dan odmora nakon tjedan dana utrkivanja po paklenoj vrućini i pustinji nedvojbeno je dobrodošao natjecateljima na Dakar Rallyju. Ipak, nije bilo dovoljno vremena da se pustinjski lovci na brzine stvarno opuste i u potpunosti napune zalihe snage. No, neki su se očito vratili u utrku barem donekle preporođeni, a prije svega takvi su im bili automobili.

S jučerašnjom etapom između Rijada i Al Dawadimija, Francuz Sebastien Loeb prošao je osjetno bolje od konkurencije. Njegov  Prodrive projurio je cijelu rutu, dugu 701 kilometar, bez ikakvih problema, a 47-godišnjak je pobijedio konkurenciju za gotovo pet i pol minuta, a prvoplasiranog Al-Attiyaha za šest minuta.
 

Al-Attiyah nije vodio jučer jedino bitku sa Loebom. Sasvim iznenađujuće, borio se za što bolju poziciju s dva najstarija Audija trkača. Navodno su se mehaničari  iz Inglostadta ozbiljno zadubili u trkaće automobile Carlosa Sainza i Stephana Peterhansla. Španjolac je današnju etapu završio na trećem, a Francuz na četvrtom mjestu. Time se Sainz probio na 21. mjesto u ukupnom poretku.

Sandesr se oprostio od utrke

Među motociklistima nije bilo većih iznenađenja, ali su trkači iz pozadine na današnjoj etapi pokazali zube. Čileanac Jose Ignacio Cornejo Florimo, trkač Monster Energy Honda tima, prvi je prošao kroz cilj, dok je mlađi od braće Benavides, Luciano, bio odličan četvrti. U prvih deset ušli su i Joaquim Rodrigues i Andrew Short, no Daniel Sanders se na kraju oprostio od borbe za ukupnu pobjedu. I prije početka specijala, koji je trebao otvoriti kao pobjednik šeste etape, pao je i ozlijedio lijevu ruku. Australac je odmah prevezen u bolnicu, ali za sada nije poznata težina ozljede.

Slovenac Simon Marčič se jučer ponovno mučio s neuspjehom e-knjige s planom rute, zbog čega je izgubio nešto vremena i dobio tri kaznene minute. Na svom Facebook profilu napisao je da bi već danas trebao zamijeniti neispravnu knjigu novom. Unatoč tome, prošao je deveti kroz cilj s dobrih 35 minuta do kraja. U ukupnom poretku klase Originals izgubio je jedno mjesto protiv Alberta Martina Garcije i sada je na devetom mjestu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.