Citroen Berlingo Furgon stigao na hrvatsko tržište

Novi putnički Berlingo krenuo je u prodaju na hrvatskom tržištu od listopada 2018., a marka Citroën danas predstavlja treću generaciju modela Berlingo u njegovoj izvedbi za poslovne korisnike, nazvanu Novi Berlingo Furgon.

26. 2. 2019

Lansiran 1996. godine i proizveden u više od 1,5 milijuna primjeraka, ikonski dostavni Citroën Berlingo namijenjen profesionalcima, predaje mjesto 3. generaciji nazvanoj Berlingo Furgon. Robustan i potpuno usklađen s identitetom Marke, donosi veliki pomak u pogledu stila i opreme, koja pruža udobnost i modularnost. Krojen po mjeri kako bi se prilagodio svim zanimanjima, a dolazi u veličinama M ili XL. Savršen je i učinkovit partner svim poslovnim korisnicima zahvaljujući velikom tovarnom kapacitetu, lakoći pristupa i različitim mogućnostima konfiguracije uz kabinu Extenso® ili produljenu kabinu. Novi Citroën Berlingo Furgon koristi novu platformu za bolje upravljanje, te veću udobnost i sigurnost. Uzburkao je svoj segment time što je opremljen s 20 tehnologija za pomoć u vožnji i 4 tehnologije za povezivost. Novi Berlingo Furgon lansira se na hrvatskom tržištu od ožujka 2019.

Novi putnički Berlingo krenuo je u prodaju na hrvatskom tržištu od listopada 2018., a marka Citroën danas predstavlja treću generaciju modela Berlingo u njegovoj izvedbi za poslovne korisnike, nazvanu Novi Berlingo Furgon. Citroën je oduvijek utirao put s mitskim siluetama 2CV, C15, Berlingo, te je u njega uveo i prvi dizelski motor, prvi teretni prostor integriran u vozilo i prva tri prednja mjesta. Novi Berlingo Furgon nastao je iz te bogate baštine te označava ponovnu proizvodnju najprodavanijeg modela.

Citroën Berlingo je referentni model za poslovne korisnike u „praktičnom smislu” i ključan model svojeg segmenta na koji su se tijekom vremena primjenjivale inovacije. Od svojih početaka, u svijetu je proizvedeno više od 1,5 milijuna modela, od kojih je 1,3 milijuna u Europi. Citroën Berlingo danas predstavlja 40 % registriranih gospodarskih vozila marke Citroën te je najbolje prodavano gospodarsko vozilo Marke. Vrlo ambiciozna treća generacija novog modela Berlingo Furgon, koji će se početi prodavati od ožujka 2019. nastavlja nizati uspjehe.

Ukratko, novi Citroën BERLINGO FURGON je:

01. - ČVRSTA I SUVREMENA IKONA:

Citroën koji je izumio siluetu s integriranim teretnim prostorom nastavlja svoju priču s furgonom koji je moderniji nego ikad. Novi Berlingo furgon svim poslovnim korisnicima nudi jedinstven oblik i robustan stil.

§ Novi Citroën Berlingo Furgon ima robustan i zaštitnički stav. Drukčijeg je oblika zbog vjetrobrana pomaknutog prema naprijed te povišenog i kraćeg prednjeg bloka, osobito zahvaljujući tome što je naprijed upotrijebljena platforma EMP2 kojom se omogućuje kraći prednji prevjes.

§  Posebni prednji kraj, kojim se jamči više zaštite u svakodnevnoj vožnji, usklađen je s identitetom marke CITROËN i starijeg brata modela Jumpy.

§  Silueta fluidnih linija posebno je oblikovana bočno, a stražnji kraj iznimno je funkcionalan.

§  Robusnost i praktičnost povećava unutrašnjost koja je dizajnirana za poslovne korisnike, osobito armaturnom pločom kao u zrakoplovu u koju su ugrađene mnoge korisne tehnologije.

02. – UDOBNOST „PO MJERI”: GOSPODARSKO VOZILO KROJENO ZA SVE VAŠE POTREBE

„Inspired by Pro” kao idealan partner poslovnim korisnicima, novi Citroën Berlingo Furgon naglašava svoje prednosti i pruža rješenja prilagođena svakom zanimanju.

§  Usredotočuje se na izvedbu po mjeri te dolazi u dvije duljine: M i XL, od 4,40 m odnosno 4,75 m.

§  Svestranost i modularnost vidljive su u kabini Extenso® za 3 osobe (prvi red sjedala) i u produljenoj kabini koja se može prilagoditi za prijevoz do pet putnika (prvi i drugi red sjedala).

§  Nudi najpametnije osmišljen dizajn kako bi se olakšala svakodnevna vožnja uz izniman pristup stražnjem dijelu putem vrata prtljažnika ili dvokrilnih vrata, klizna bočna vrata, brojne korisne pretince i korisnu nosivost (do 1000 kg), pri čemu zadržava širinu između unutarnjih blatobrana kako bi se izravno mogle utovariti dvije europalete.

03. – UDOBNOST FURGONA KOJI PRIMJENJUJE NAJBOLJE IZ SVOJEG VREMENA

Suvremeni novi Berlingo Furgon drži korak s osobnim vozilima. Nudi istinsku udobnost u vožnji i optimalnu sigurnost:

§  Najbolje znanje i umijeće marke CITROËN primijenjeno je na posebno ugođen ovjes kako bi se osigurala udobnost.

§  Nova platforma osmišljena je da pruži najprikladniji odgovor: koristeći se najboljim znanjem i umijećem, furgon nudi bolju opremu uz primjenu platforme EMP2 na prednjem dijelu kojom se osigurava bolje upravljanje i pruža više tehnologija.

§  Rijetka razina tehnologije u segmentu s ugrađenih 20 sustava za pomoć koji će olakšati vožnju, kao što je sustav Surround Rear Vision, koji je jedinstven u svim segmentima gospodarskih vozila, head-up display u boji, električna parkirna kočnica, prilagodljivi regulator brzine s funkcijom STOP, Active Safety Brake i četiri tehnologije za povezivost kao što su Citroën Connect Nav i mogućnost bežičnog punjenja pametnog telefona.

Motori

Ova treća generacija gospodarskog vozila ima dinamično držanje ceste i nudi kupcima najbolji užitak u vožnji i optimizirane troškove uporabe.

§  Gama dizelskih motora 1.6 BlueHDi :

- BlueHDi 75 BVM

- BlueHDi 100 S&S BVM

 

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Duljina : 4,40 m veličina M / 4,75 m veličina XL

Širina : 2,10 m (s otvorenim retrovizorima)

Visina : 1,80 m veličina M

Korisni obujam : 3,3 m3 veličina M / 3,9 m3 veličina XL i s kabinom Extenso do 3,8 m3 u veličini M i       4,4 m3 u veličini XL

Korisna nosivost : do 1000 kg veličina M / do 950 kg večina XL

Maksimalna duljina teretnog prostora : 1, 81 m veličina M / 2,16m veličina XL

Maksimalna masa prikolice : do 1500 kg

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.