VIDEO I FOTO: "Skup" s Branimirom Vidićem u glavnoj ulozi doživio vrhunce kakve pamtimo s Izetom Hajdarhodžićem, Perom Kvrgićem i Goranom Grgićem

Lovrijenac i otvoreno nebo bili su sinoć predivna kulisa za uprizorenje ovogodišnjega "Skupa", komedije Marina Držića koju je tko zna koji put, ali na poseban način, režirao Ivica Kunčević, uz veliku pomoć briljantnoga dubrovačkog glumca i Kazališta Marina Držića

VIDEO I FOTO: "Skup" s Branimirom Vidićem u glavnoj ulozi doživio vrhunce kakve pamtimo s Izetom Hajdarhodžićem, Perom Kvrgićem i Goranom Grgićem Dubrovačke ljetne igre
15. 8. 2017

"Skup", jedna od najpoznatijih komedija Marina Držića, u režiji Ivice Kunčevića, kasno sinoć uprizorena je na najboljemu mogućem mjestu. Upravo stoga ova se predstava dugo isčekivala. Tvrđava Lovrijenac idealno je mjesto za odigravanje legendarne priče o škrcu, koju je hrvatski renesansni komediograf u 16. stoljeću učinio svevremenom. Upravo takav ostao nam je u pamćenju Izet Hajdarhodžić, koji je sve do prvih godina ovoga stoljeća bio maestralan protagonist komedije čiji kraj Držić nikada nije napisao.

Bez obzira na to što je Izet Hajdarhodžić bio prije svega hrvatski glumac, upravo ga je uloga Skupa označila kao ponajboljega dubrovačkog glumca. U ulozi prefriganog i materijalnim opsjednutog okušao se i nemalo puta i grandiozni Pero Kvrgić. I u njegovim izvedbama "Skup" je bio pravo kazališno remek-djelo. Od 2008. ulogu Skupa znao bi ponijeti i Goran Grgić. I to su predstave koje će ostati za pamćenje. Svi oni bili su zapravo prolazni u ulozi Skupa, a Branimir Vidić kroz sve ovo vrijeme standarno je uvjerljivo, dojmljivo i pomalo drukčije i decentnije tumačio ulogu škrca kojemu je tezoro važnije od svega, pa čak i od njegove šesnaestogodišnje kćeri Andrijane kojoj nije htio dati prčiju, po dubrovački - miraz.
Upravo je Branimir Vidić utjelovljene i ovogodišnje izvedbe lika starca Skupa, a baš je sinoćnja predstava pod otvorenim nebom pokazala kako je dubrovačko Kazalište Marina Držića sposobno i bez velikih imena napraviti sjajnu predstavu. Pravo je oduševljenje bio i Zijad Grčić koji je Zlatnome kumu podario sve prijetvorne karakteristike koje su obilježavale dubrovačku vlastelu i trgovce.

Karte za "Skup" prodane su još prije dva mjeseca! Najiščekivanija predstava ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara uprizorena je pod otvorenim nebom, na Lovrijencu. Lak je to bio posao i za scenografa Ivicu Prlendera koji je vješto iskoristio sve što nudi jedna od najljepših dubrovačkih tvrđava. Bio je to možda i najveći vrhunac ovogodišnjih, 68. dubrovačkih ljetnih igara, koji je još prigodom otvaranja ove kultne manifestacije predvidio intendant Mladen Tarbuk. Aplauz koji se nije stišavao punih pet minuta najbolje govori o uspjehu predstave koja je u najvećoj mjeri nastala zahvaljujući umješnosti dubrovačke kazališne družine.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.