Franjevci na Badiji otvaraju umjetničku galeriju "fra Bernardin Sokol" veličanstvenom izložbom Izvora Oreba i Emilije Karlavaris, koju otvara Kolinda Grabar Kitarović

Spektakularna izložba legendarnog kipara i slikara Izvora Oreba i njegove životne družice Emilije Karlavris otvara se 17. rujna na dan kad će se svečano otvoriti i umjetnička Galerija fra Bernardin Sokol na otoku Badiji pored Korčule.

Franjevci na Badiji otvaraju umjetničku galeriju "fra Bernardin Sokol" veličanstvenom izložbom Izvora Oreba i Emilije Karlavaris, koju otvara Kolinda Grabar Kitarović Romeo Ibrišević
6. 9. 2019

Galeriju od neizmjernog značaja ne samo za Korčulane, već i za cjelokupnu kulturnu zajednicu Hrvatske otvorit će 17. rujna, s početkom u 17 sati na otoku Badiji, u prekrasnim prostorima Franjevačkog samostana Badija, Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Hrvatske. Velik je to događaj koji pripremaju franjevci s ovog Korčuli obližnjeg otoka. I ne samo stoga što će se moći vidjeti brojni umjetnički radovi, i to u stalnom postavi, dvoje fenomenalnih umjetnika, već i zbog činjenice što je to posve novi dar hrvatskoj likovnoj sceni i cjelokupšnoj hrvatskoj kulturi. Da je riječ odista o iznimno značajnom događaju za hrvatsku kulturu govori i činjenica kako će Galeriju svečano uz prigodni program, 17. rujna, otvoriti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Umjetnička Galerija "fra Bernardin Sokol" bit će ogroman doprinos hrvatskoj kulturi, a vijest kako će radovi rođenog Korčulanina Izvora Oreba, te njegove životne družice Emilije Karlavaris biti dio njenog stalnog postava od iznimnog je značaja.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.