Enrico Zanisi na ovogodišnjem koncertu Jazz.hr

Zanisiju će se na pozornici pridružiti Zvonimir Šestak i Borko Rupena

Enrico Zanisi na ovogodišnjem koncertu Jazz.hr Twitter
28. 11. 2017

Višestruko nagrađivani mladi talijanski pijanist i skladatelj Enrico Zanisi školovan je na području klasične i jazz glazbe. Tijekom kratke karijere surađivao je sa slavnim jazzistima kao što su David Liebman, Andy Sheppard, Sheila Jordan, Roberta Gambarini i Stefano Di Battista. Snimio je jedan solistički album i tri s vlastitim trijm.
U sklopu ciklusa Jazz.hr predstavit će se u suradnji s hrvatskim glazbenicima mlađega naraštaja: kontrabasistom Zvonimirom Šestakom i bubnjarom Borkom Rupenom. Višestruki dobitnik nagrada Status i Porin, obrazovan na polju jazza, Šestak je nastupao diljem svijeta i surađivao s poznatim hrvatskim i stranim glazbenicima, među ostalima s Bojanom Zulfikarpašićem, Didierom Lockwoodom, Tamarom Obrovac, Matijom Dedićem, Davorom Križićem i Sašom Nestorovićem. Kao učenik Krune Levačića, Rupena je stekao zavidnu vještinu sviranja bubnjeva, a iskustvo je stjecao svirajući s Joeom Kaplowitzom, Denisom Razumovićem, Sašom Nestorovićem, Matijom Dedićem, Mirom Kadoićem i drugima.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.