Zabranjeno pušenje, Šank?! i J.R.August potvrdili dolazak na Ferragosto Jam 11!

Bezvremeni rockeri Zabranjeno pušenje, žestoki street punkeri Šank?! i intrigantni gospel blues kantautor J.R. August pridružuju se već sada bogatome lineupu 11. festivalskog izdanja koje će se održati od 2. do 5. kolovoza u srcu Slavonije, na poznatom Orahovačkom jezeru.

Zabranjeno pušenje, Šank?! i J.R.August potvrdili dolazak na Ferragosto Jam 11! Samir Ceric Kovacevic
30. 1. 2018

Epohalna sarajevska rock-grupa Zabranjeno pušenje do danas se održala kao jedna od najdugovječnijih i najutjecajnijih. Za ono vrijeme hrabrim prvijencem 'Das ist Walter' iz 1984. započeli su svoj umjetnički otpor rigidnom režimu te osvojili čitave generacije mladih u bivšoj državi. Osim po glazbi, poznati su i po djelovanju u humorističnom shouu Top lista nadrealista, u kojemu su se „pajtonovski“ obračunavali s tekovinama socijalizma.  U povijest su se upisali s dosad izdanih deset studijskih i dva live albuma te tri kompilacije. Unatoč promjenama u sastavu, mnogobrojne turneje rušile su rekorde posjećenosti, a hitovi poput "Zenica blues", "Guzonjin sin", "Balada o Pišonji i Žugi", "Možeš imat' moje tijelo", "Jugo 45" i mnogih drugih svrstali su ih u rockerske legende. Uoči nastupa na "Ferragostu", najavljuju i izlazak novog albuma, u svibnju.
Potekao iz undergrounda, zagrebački Šank?! je u sedam godina postojanja stasao u jedan od omiljenih street punk bendova, koji uspješno puni klubove i dvorane. Iskrenost kojom pjevaju o Zagrebu, odrastanju i životnim situacijama priskrbila im je titulu društvenih liričara mnogih generacija. Debitanski album "Grad je naš" (2010.) izrodio je istoimenu himnu sa skoro pola milijuna pogleda na YouTubeu, nanizani albumi nasljednici zaredali su hitove "Zagreb gori", "Crni oblak", "Borac" i druge, a za singl "To je pitanje" upravo su na "Ferragostu" prije četiri godine snimili i videospot. Povratak na Orahovačko jezero označit će im i nove pjesme na kojima trenutačno rade, pripremajući svoj peti studijski album.
Iz Zaboka stiže mladi talentirani Nikola Vranić koji se publici otkriva (ili sakriva) pod umjetničkim imenom J.R. August. Od svibnja 2015. do danas izbacio je tri EP izdanja na kojima je ukrotio gospel, blues i folk rock uz korištenje biblijskih motiva. S posljednjeg EP-a, simbolično nazvana "33" (2017.) istaknuo se singl "Crucify Me" za koji je snimljen i videospot.
Zbog svoje fokusiranosti isključivo na regionalne izvođače, "Ferragosto JAM" prometnuo se u jakog i jedinstvenog igrača na mapi mnogobrojnih festivala u regiji. Lokacija tik uz jezero, a podno planine Papuk, idealno je okruženje koje svake godine posjećuje više od 15-000 mladih iz cijele Hrvatske, ali i šire. Spomenuta nova imena pridružuju se već potvrđenim izvanrednim izvođačima koji stižu na "Ferragosto" 11– Tram 11, PipsChips&VideoClips, Bolesna Braća, Bad Copy, Zdenka Kovačiček i Mašinko. U narednim mjesecima bit će otkriven i ostatak lineupa.
Trenutačno su u prodaji festivalske ulaznice koje se distribuiraju putem sustava Entrio, po pretprodajnoj cijeni samo 85 kuna za sve dane festivala. "Ferragosto JAM" organizira K.L.U.B. Dostava Zvuka.
Više o eventu u linku; facebook.com/events/1584278014940988/

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.