Možete li pogoditi koja je najpopularnija pasmina pasa na svijetu?

U svijetu postoji mnogo različitih pasmina, ali postoji jedna koja je posvuda popularna. On je obiteljski pas, a neki ga opisuju kao 'budalu' koja nikad ne odraste.

Možete li pogoditi koja je najpopularnija pasmina pasa na svijetu? jenny gutt / pixabay
31. 10. 2022

Foto: Jenni Gut / Pixabay / Mohan Nannapaneni / Pixabay

Znate li već o kojoj pasmini govorimo? O labradore! Pasmina je iznimno popularna u cijelom svijetu, a u Sjedinjenim Američkim Državama zauzima prvo mjesto od 1991. godine. Ima ih i najviše, ali ih ima dosta posvuda tako i u nas.

 
Labrador se smatra tolerantnom, ljubaznom, ljubaznom, odanom, obiteljskom pasminom koja može dobro koegzistirati i s djecom i s drugim psima.

Spada u veće pasmine, dlaka je kratka što ne znači da ne opada. Vrlo su aktivni psi, puni energije i s njima vam nikada neće biti dosadno. Posvuda vide zabavu i bezglavo srljaju u situacije. Labrador nije samo obiteljski pas, već su i izvrsni radni psi - poput terapeuta, lovaca, kolega u policiji... - koji imaju veliku želju ugoditi.

 
Ova pasmina potječe iz Newfoundlanda, najistočnije kanadske provincije, gdje su u početku pomagali ribarima i skakali u hladnu vodu kako bi izvukli mreže pune ribe. Kroz povijest ih je lovna radost učinila popularnima i među plemstvom. Labrador je 1903. godine priznat kao samostalna pasmina. Tada je njegova popularnost polako počela rasti, što traje i danas.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.