Najmanja pasmina pasa na svijetu je i ona koja najduže živi! "Igračka" od kućnog ljubimca "najduže traje"

Neki teže tek pola kilograma i žive 20 godina. Predstavnici najmanje pasmine na svijetu često se ponašaju kao da nisu svjesni svoje male veličine. Chihuahua, pas koji najduže živi!

On je pas pogodan samo za stanove i drugdje nije poželjan

Najmanja pasmina pasa na svijetu je i ona koja najduže živi! "Igračka" od kućnog ljubimca "najduže traje" Pexel / Pixabay
14. 11. 2022

Znate li već o kojoj pasmini govorimo? Ovo je čivava. Unatoč svojoj maloj veličini, izuzetno hrabra pasmina koja krade srce. Dolazi iz Meksika (iz zvjezdane države Chihuahua) i pripada jednoj od najstarijih pasmina pasa. Predstavnici ne bi trebali prelaziti 3 kilograma, ali najčešće njihova težina ne prelazi 2,5 kilograma. Najmanji od njih teži svega pola kilograma. Chihuahua je jedini tzv 'pasmina igračaka' koja je prirodno mala i nije nastala križanjem.

Smatraju se inteligentnim i temperamentnim psima koji vole učiti. Ali oni su također neovisni, ponekad njihova drskost šokira čak i njihove vlasnike. Manje ugodne osobine su ljubomora i prilično glasno lajanje.

On je pas pogodan samo za stanove i  drugdje mu nije OK.

Zbog njihove iznimne malenosti i krhkosti potrebna je pažnja, ljudi ih brzo previde, a dječja igra brzo postane pregruba. Briga o Chihuahui nije zahtjevna, ali poznajemo dugodlake i kratkodlake predstavnike.

Ne samo da je Chihuahua najmanja pasmina na svijetu, ona je i jedna od najdugovječnijih. U prosjeku žive od 14 do 16 godina, ali nisu rijetke jedinke koje dožive i 20. Trenutačno najstariji predstavnik je 21-godišnji TobyKeith, koji je ušao u knjigu svjetskih rekorda kao najstariji pas na svijetu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.