Jeste li znali da na Facebooku možete odabrati što će se dogoditi nakon što umrete?

Popularna društvena mreža nudi mogućnost da se o nekim stvarima odluči prije nego što bude prekasno.

Jeste li znali da na Facebooku možete odabrati što će se dogoditi nakon što umrete? Gerd Altman / Pixabay
6. 1. 2023

Društvene mreže nude brojne mogućnosti pomoću kojih možemo prilagoditi njihovo korištenje na način koji nam najviše odgovara. Mnoge nam se postavke zapravo čine sasvim normalnima.

Među njima su i mnoge koje uključuju prilagodbu naše privatnosti. Jedna od ovih postavki na Facebooku nekome može djelovati pomalo 'zabrinjavajuća' jer ova društvena mreža očito 'razmišlja' o vremenu kada nas više neće biti na ovom svijetu.

Facebook nam također omogućuje da odaberemo tko će upravljati našim profilom nakon što umremo.

Postavka pod nazivom 'naslijeđeni kontakt' može se pronaći ako kliknemo na opće postavke našeg Facebook profila i odaberemo postavku memorijskog računa. Tamo možemo po vlastitom nahođenju odrediti što će se dogoditi s našim računom nakon naše smrti.

Možemo odabrati osobu koja će imati pristup našem profilu

Jedna od opcija koju možemo izabrati je trajno brisanje našeg profila u tom trenutku, ali je također moguće odabrati kontakt za upravljanje našim imanjem. Odlučimo li se za ovu opciju, osoba koju odaberemo moći će upravljati spomen objavama na našem profilu. Moći će pratiti brisanje objava i uklanjati oznake, napisali su na Lokalec.si.

Između ostalog, imat će i dopuštenja za prihvaćanje novih zahtjeva za prijateljstvo, ažuriranje profila i naslovne fotografije, ali neće moći objavljujte u naše ime ili pogledajte naše privatne poruke.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.