''Salt & Sin'' - luksuzna čokolada Anthonyja Bourdaina i Erica Riperta

Vrhunski chefovi odlučili su stvoriti i vrhunsku čokoladu! No, svaki luksuz ima svoju cijenu.

''Salt & Sin'' - luksuzna čokolada Anthonyja Bourdaina i Erica Riperta Službena stranica ''Williams Sonoma''/Screenshot
21. 11. 2017

Anthony Bourdain i Eric Ripert prošle godine su odvojili vrijeme kako bi kreirali savršenu čokoladu, a nazvali su je ''Good & Evil''. Sada su se odlučili udružiti s brendom Éclat Chocolate, kako bi stvorili novu čokoladu – ''Salt & Sin''. Može ju se kupiti ekskluzivno u trgovini Williams Sonoma. Sadrži 72 % organskoga kakaa. Ima kompleksne note poput himalajske soli, naranče, komorača i raznih začina, a teži 75 grama.

Nastala je suradnjom Bourdaina, Riperta i Christophera Curtina (Éclat Master Chocolatier) te je nešto jeftinija od prethodne. Naime, ''Good & Evil'' je u početku koštala 18 dolara, ali se cijena kasnije spustila na 12,95 dolara, koliko stoji i nova čokolada.

Kombinacija okusa u njoj je karakteristična za Éclat Chocolate, koji su poznati po svojim Parallel čokoladama s poprilično kontrastnim sastojcima. To su ''Vrganj & Timijan'', ''Zeleni čaj & Tostirana riža'',  '' Piment & Sezam ''.

Ono što se mnogi pitaju je koji je od dvojice chefova ''sol'', a koji je ''grijeh''? Prilikom lansiranja prve čokolade Ripert je za magazin ''Food & Wine'' izjavio: ''Pustit ću vas da pogađate koji je od nas dvojice dobar, a koji je zločest''.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.