Tko ju tako "ukrašenu" ne bi volio! Na samo 2 sata od Zagreba! Slovenija je puna prekrasnih panorama, znate li ovu? (Turisti tamo dolaze i zbog nje)

100 km od Varaždina, 120 od Zagreba... Staza između krošnji Pohorja na Rogli pruža jedinstvene prizore.

Tako blizu, a tako lijepo. I za pješačenje, a i za odlično skijanje! Za čista pluća, prozračene glave, i otvoren um.

Ne morate biti vrhunski alpinist da biste se popeli ovdje i uživali u prekrasnim krajobrazima. Lijepa je dok je zelena, a i bijelu valja pohoditi.

Tko ju tako "ukrašenu" ne bi volio! Na samo 2 sata od Zagreba! Slovenija je puna prekrasnih panorama, znate li ovu? (Turisti tamo dolaze i zbog nje) Pot med krošnjami
12. 12. 2023

Staza između krošnji Pohorja na Rogli pruža jedinstvene prizore. Mijenja se s godišnjim dobima, ali sigurno nikad ne razočara. Dostupan je ljubiteljima prirode svih uzrasta, a od posjetitelja ne zahtijeva posebnu fizičku i kondicionu spremu.

Pogled za 360stupnjeva

Iznad moćnih pohorskih šuma uzdiže se zadivljujući toranj s vidikovcem sa slikovitom stazom za šetnju, koja je nazvana "Staza među krošnjama". Moćni toranj, s blagom spiralnom rampom prema vrhu, nudi pristupačan put do pogleda od 360 stupnjeva na okolne planine i beskrajne nizove drveća uokolo.

Nepotrebno je reći da je to nezaboravno iskustvo. Osim prekrasnim vidicima, staza impresionira i adrenalinskim točkama te 62 metra dugim suhim toboganom koji dočarava istinsku dječju radost i razigranost.

Fenomenalno za božićno - novogodišnji izlet

Za še bolj čudovito doživetje predprazničnega časa so za obiskovalce osrčja pohorskih gozdov kar tri zaporedne decembrske sobote - 16., 23. in 30. 12., v popoldanskem času od 15.30 do 17.00 (zadnji vstop na pot je ob 16.30), namenili t. i. Toplim posjetom. O čemu je riječ?

Tijekom šetnje panoramskom stazom posjetitelje će pratiti zvuci laine, oduševit će ih i blagdanski ukrasi te slatki mirisi blagdanskih poslastica. Bit će izložene jaslice koje su dio priče o božićno okićenom selu Vojnik. Po prvi put ove godine i one će biti postavljene između krošnji drveća i pozivaju vas da ih pogledate kasnije navečer Božičnoga Vojnika

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pot med krošnjami Pohorje (@potmedkrosnjamipohorje)

Najmlađe će zabavljati simpatična maskota Vjeverica Emil, dok će u baru Pri Veverci tijekom Toplih šetnji posjetitelje čekati besplatni topli napitak i kroasan po promotivnoj cijeni.

Nezaboravna igra prekrasnih boja na zapadnoj strani

U spomenute Tople šetnje vrijedi ići za zalaske sunca koji će se rasprostrijeti nebom baš kad ste visoko nad zemljom i negdje iznad zasnježenih krošnji drveća. Može li postojati išta ljepše?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pot med krošnjami Pohorje (@potmedkrosnjamipohorje)

Štoviše, posjetitelji će prilikom kupnje ulaznice dobiti drveni ukras posebne vrijednosti – simbolizira najjaču želju. Privjeskom će kasnije moći ukrasiti stablo želja na vrhu vidikovca.

Od Božića će na toranj donositi i zvono želja koje će se pobrinuti da se svaka želja ostvari.

Dobrodošli, romantičari!

Oni koji dođu u paru moći će se poljubiti pod bijelom imelom i, prema staroj legendi, zajamčiti jedno drugome vječnu ljubav, sreću i vjernost. Svoj poljubac na mjestu za fotografiranje sa snijegom prekrivenim krošnjama u pozadini parovi će moći podijeliti i na društvenim mrežama uz tag @potmedkrosnjamipohorje i ključnu riječ #poljubmedkrosnjami

Skijalište ROGLA odlična je destinacija za skijaške vikende i obiteljska zimovanja na 1573 m nadmorske visine, gdje se svojim automobilom možete odvesti ravno do skijaške staze.

Rogla se nalazi u središnjem dijelu planinskog masiva Pohorja koji se proteže duž doline Drave. Rogla je jedan od vrhova Pohorja, koje je zapravo posljednji jugoistočni ogranak Alpa. Ljeti nudi idealne uvjete za sportske pripreme i moguće je baviti se raznim aktivnostima, a zimi se pretvara u skijalište. Osim toga, Rogla ima izvrsne uvjete za hodanje po uređenim stazama ili po dubokom snijegu s krpljama. Svemu tome dodamo bazen, saune, solarij, teretanu, sportsku dvoranu s terenima za tenis, squash, rukomet, košarku, odbojku, nogomet,...

Bogatu ponudu Rogle dobro nadopunjuju Terme Zreče koje se nalaze u dolini, 16 km od skijališta. Bazeni s termalnom vodom i velika ponuda raznih sportskih sadržaja izvrsna su nadopuna skijanju, a možete posjetiti casino koji se nalazi u Rogaškoj Slatini ili prošetati Celjem ili Ptujem.
 

 

I konačno, ovo - također je dostupno Dari bon Pot med krošnjami Pohorje. 

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.