Maratonac je pušio cigarete dok je trčao: pretrčao je 42 kilometra za tri i pol sata

Kineski maratonac ostavio Svijet bez teksta! 50-godišnji "atletičar s čikom u ustima" postao je prava internet senzacija. Unatoč pušenju uspio je ostvariti vrlo dobar rezultat u maratonu.
 

Maratonac je pušio cigarete dok je trčao: pretrčao je 42 kilometra za tri i pol sata Twitter/Gonzalo Quintana/fotomontaža
16. 11. 2022

Kineski maratonac ostavio je svijet bez riječi kada je istrčao maraton, cijelo vrijeme pušeći cigarete. Unatoč tome, stazu od 42 kilometra uspio je istrčati za nešto manje od tri i pol sata.Iako maratonci važe za jedne od najsavjesnijih sportaša, kineski trkač poznat kao 'Uncle Chen' njihova je sušta suprotnost. 50-godišnji sudionik Xin'anjiang maratona završio je na 574. mjestu od 1500 trkača. Pritom je postigao zadivljujuće vrijeme od 3 sata, 28 minuta i 45 sekundi, prenosi Daily Mail.

Ova vrsta podviga nije nova za ujaka Chena
 

Ovo nije prvi put da je spomenuti Kinez istrčao maraton pušeći. Već 2018. trebao je istrčati maraton u Guangzhouu za tri sata i 36 minuta, a godinu kasnije maraton u Xiamenu za tri sata i 32 minute. Sudjelovao je i na ultramaratonima, uključujući jedan od 50 kilometara i drugi od 12 sati.

Fotografije njegovog posljednjeg podviga ubrzo su postale viralne na kineskim društvenim mrežama, a organizatori su nakon događaja na internetu podijelili nagradu koju je osvojio nakon uspješno završenog maratona. Reakcije na njegov podvig među korisnicima interneta bile su različite, jedni su ga nazivali herojem, a drugi zamišljali kako mora biti strašno trčati cijeli maraton za njim, rezimirali su u Daily Mailu i dodali da trenutno ne postoje pravila koja zabranjuju pušenje dok trčanje maratona.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.