Kako brinuti o tulipanima da ne uvenu prebrzo i da danima budu svježi? Važni su voda i svjetlost, nikako se ne slažu s narcisama

Tulipani ponegdje već krase vaše domove, a pravilno je da se za ovo lijepo rezano cvijeće znamo adekvatno brinuti. Dakle, kako se brinuti o tulipanima da ostanu svježi i da ne vise, prebrzo?
 

Kako brinuti o tulipanima da ne uvenu prebrzo i da danima budu svježi? Važni su voda i svjetlost, nikako se ne slažu s narcisama mel_88 / Pixabay
8. 3. 2022

Foto: mel_88 / Pixabay

Evo nekoliko jednostavnih trikova kako da tulipani duže zadržite svježima.

#1 Ne zanemarite važnost vode

Tulipani su ovisni o vodi pa je vrlo važno da je redovito dolijevate. U slatkoj vodi će trajati oko 5 do 10 dana. Veliki plus je i ako ih uspijete staviti u vodu odmah nakon kupnje da što prije hidratiziraju i procvjetaju.

#2 Važna  je svježa voda i obrezovanje "stabla"

Koliko tulipani vole vodu, toliko ne vole ni prljavu vodu. Pokušajte ga redovito mijenjati svakih nekoliko dana. Što je sa stabljikama? Kad god promijenite vodu, istovremeno odrežite stabljiku za oko centimetar. Ne zaboravite ukloniti višak listova.

#3 Kamo da ih postavim?

Tulipani ne vole izravnu sunčevu svjetlost, a također ih stavite dalje od radijatora. Previše topline će isušiti stabljiku. Primijetit ćete da tulipani reagiraju na sunčevu svjetlost i prema tome se kreću. Otvaraju se za sunčanih dana, a zatvaraju noću.
 

Jeste li znali? Tulipani ne vole biti u vazi s narcisima. Narcise luče tvar zbog koje tulipani brže blijede.
 

Prezeto od citymagazine.si.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.