Ovo je groblje automobila na kojem počivaju i gotovo stoljeće stara vozila

Tajno groblje automobila koje se marljivo puni već pedeset godina.

Ovo je groblje automobila na kojem počivaju i gotovo stoljeće stara vozila Lambvinski’s Garage
10. 4. 2024

Napisala: Nika Arsovska

Nedavno smo izvijestili o brojnim grobljima automobila diljem svijeta, kako u Nizozemskoj tako iu Južnoj Africi. Sada se vraćamo na kontinent na kojem ima daleko najviše grobalja ovog tipa, Ameriku. U Montani postoji tajno groblje automobila puno starinskih vozila. Neki su stari gotovo stoljeće.
 

Volite li oldtajmere? Onda će vas sigurno impresionirati snimka automobilskog groblja prepunog klasičnih Fordova, Plymoutha, Cadillaca, čak i Rolls-Roycea. Među njima su i neki stari školski autobusi. Automobili se već 50 godina gomilaju na groblju i dok jedni služe kao dijelovi, drugi služe kao filmski rekviziti, a većina jednostavno čeka neka bolja vremena ili svoj gorki kraj na ovom travnjaku.

Točna lokacija neka ostane nepoznaniciom

Spomenuto groblje svojom je kamerom ovjekovječio dvojac pod YouTube profilom Lambvinski's Garage koji je već prošlog kolovoza objavio video prepun tužnih slika raspadanih automobila. Tim je napravio 10-satnu vožnju od Washingtona do Montane kako bi se osobno uvjerio u tragove koje su dobili. Kažete da se ovdje nalazi impresivno groblje automobila. Njihovo putovanje nije bilo uzaludno.

Usred planinskog dijela Montane naišli su na tisuće napuštenih vozila, jer se groblje prostire na više od 100 hektara zemlje. Iako su se automobili na ovom mjestu počeli gomilati prije 50 godina, neki od njih su puno stariji i stari su skoro 100 godina.

In zakaj je lokacija tega pokopališča taka skrivnost?

 
Kako nam se povjerio jedan od YouTubera, vlasnici spomenutog groblja ne žele da to dospije u javnost, jer su sigurni da im nakon toga telefoni neće prestati zvoniti.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.