Polestar svojim prvim automobilom Polestar 1 postaje samostalan brend

Polestar, performans brend grupe Volvo, objavio je da će u budućnosti biti samostalan brend, a pritom je otkrio i koncept osvoga prvog samostalnog auta - Polestara 1, koji će na cestu stići sredinom 2019. godine

Polestar svojim prvim automobilom Polestar 1 postaje samostalan brend Polestar
17. 10. 2017

Polestar 1 je klasični grand tourer coupé sa 2 + 2 sjedala i dvoja vrata. Temelji se na Volvovoj skalabilnoj arhitekturi platforme SPA, koju su Polestarovi inženjeri intenzivno moderirali kako bi Polestar 1 bio dinamičan automobil. Također je opremljen Öhlinsovom kontinuirano upravljanom elektroničkom suspenzijom kako bi vožnja  bila bolja, a karoserija izrađena iz karbonskih vlakana reducira težinu automobila. Povećana je torzijska krutost i spušteno središte gravitacije. Tu je i dvostruka električna osovina koja omogućava vektorizaciju okretnoga momenta.

Pogonski sustav Polestara 1 nazvan je "Electric Performance Hybrid". Zapravo govorimo o električnom automobilu koji pokreće motor s unutarnjim izgaranjem i može voziti do 150 kilometara pogonjen samo električnom energijom. Sustav napajanja sa 600 KS /1000 Nm obećava puno zabave u vožnji.

Polestar 1 će ostati Polestarov prvi i jedini hibridni automobil, svi ostali modeli imaju čisti električni pogon. Polestar 2, koji će uslijediti kasnije, u 2019., bit će Polestarovo prvo BEV vozilo i učinit će život težim Teslinom Modelu 3. Polestar također konačno planira predstaviti BEV Polestar 3, nalik SUV-u.

Sa svojim novim modelima, koji će biti proizvedeni u tvornici u kineskom Chengduu, Polestar također planira ukloniti postojeće obrasce kupnje automobila. Automobili će se naručivati putem interneta te će biti ponuđeni za iznajmljivanje na dvije ili tri godine temeljem pretplate, čime se uklanjaju sve gnjavaže koje su obično povezane s vlasništvom automobila.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.