Lamborghini predstavio električni superauto – nažalost, samo koncept

Jednom su u Lamborghiniju rekli kako nikada neće napustiti motore V10 i V12, no kriza s ispuštanjem plinova u Volkswagenu očito ih je usmjerila prema tome da počnu proizvoditi električne automobile, koji se nažalost trenutačno mogu vidjeti samo kao koncepti i nacrti.

Lamborghini predstavio električni superauto  – nažalost, samo koncept Lamborghini
1. 12. 2017

Terzo Millenio (Treći Milenij) koncept je koji je razvijen u suradnji s dva laboratorija u Institutu za Tehnologiju u Massachusettsu. Timovi za razvoj skoncentrirali su se na pet bitnih polja koja će biti od velike važnosti u razvoju budućih automobila: spremište električne energije, novi materijali za izgradnju, pogon, dizajn koji bi trebao odisati brendom te emocije tijekom vožnje.

Istraživači u Massachusettsu fokusirali su se posebno na dva područja te su pojačali neke već postojeće tehnologije. Između ostaloga, poboljšali su baterije te koristili supravodič za transfer energije. Istodobno se istražuje i novi smjer u proizvodnji ugljičnih vlakana koja bi mogla služiti kao akumulatori energije te tako automobil učiniti jednom velikom pokretnom baterijom.

Za dizajn je zaslužan Lamborghini Centro Stile, koji je u obzir uzeo radikalne i "brzinske" promjene u tehnologiji te ih implementirao s dozom budućnosti i elementima brenda Lamborghini.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.