Video: električna struja u pustinji

Što imaju zajedničko prototipi monster-kamiona, superbicikla i superauta? Električni pogonski sklop, ako se zajedno nađu u reklami pružatelja električnih usluga.

Video: električna struja u pustinji E.ON
6. 11. 2017

Pored prototipa ssuperauta Raesr Tachyon Speed možete vidjeti i Porsche Speedster, Beetle Buggy, spektar drugih motocikla, Cobru i druga vozila, koji su po reputaciji veliki potrošači benzina. Ali ne i otkako su konvertirani u vozila s električnim pogonom.

Svi su se okupili u pustinji kako bi snimili reklamu za E.ON, pružatelja električnih usluga, koji namjerava po cijeloj Europi postaviti mrežu ultrabrzih postaja za punjenje električnom energijom. Prve punionice sa snagom 150 KW i mogućnošću da ih se spremi i 350- kilovatnim, omogućit će punjenje baterije za domet 400 km u trajanju 20 do 30 minuta. Do kraja 2020. trebalo bi biti oko 10 tisuća takvih postaja diljem Europe.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.