Zeleni transport u Haifi - Izrael uvodi električne autobuse

 

Javni prijevoz u Haifi, trećem najvećem gradu u Izraeu, smanjit će emisiju staklečničkih plinova korištenjem 17 električnih autobusa kineskog proizvođača automobila BYD-a

Zeleni transport u Haifi - Izrael uvodi električne autobuse BYD
25. 9. 2017

Prema BYD-u, Haifa će koristiti 17 jednosjednih električnih autobusa dugih 12 metara. Očekuje se da će svaki autobus dnevno "pokriti" 200 kilometara, a njima će upravljati Egged, najveći autobusni operator u Izraelu, koji u svojoj floti ima oko 3000 autobusa. Ova činjenica također daje nadu da će kineski proizvođač u budućnosti sklopiti čak i veće ugovore.

Haifini autobusi neće biti prvi električni autobusi u Izraelu, budući da postoje i oni koji su od 2013. na probnom radu u drugome najvećem izraelskom gradu - Tel Avivu. Izraelski ministar prometa Yisrael Katz također je potvrdio nade BYD-a, rekavši: "Ti autobusi su samo početak. Naš cilj je uvesti zeleni transport u Haifi i diljem zemlje".

Tagovi: byd

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.