Valja znati odabrati pravi pjenušac uz blagdanska jela? SAVJETUJEMO VAS

Dobar pjenušac ide uz dobru blagdansku hranu, ne samo kao izvrstan aperitiv, već i kao savršen prilog jelima. Trebate savjet ili savjet kako odabrati svečani pjenušac? Sretni smo što ih možemo podijeliti s vama!

Valja znati odabrati pravi pjenušac uz blagdanska jela? SAVJETUJEMO VAS PROMO
29. 12. 2021 | Promo


Za še bolj intenzivne okuse!

Pjenušci se obično poslužuju kao aperitiv ili piće uz koje se nazdravi, ali svakako mogu biti puno više od toga. Polusuhi i suhi pjenušac, koji stimulira apetit i pospješuje okus jela, može se divno ispreplesti s raznim glavnim jelima na našem svečanom stolu, a slatko ili poluslatko služi se uz razne slastice. Ovo posljednje posebno godi uz čokoladu, samo pazite da pjenušac bude slađi od jela. Polusuhi i suhi pjenušac najbolje će upotpuniti slanu hranu, grickalice, dimljeni losos, sushi, razno meso i sireve.

Dodatni savjet: pjenušac se može koristiti i za pripremu jela, čime možete dodatno nadograditi veličanstvenu svečanu gozbu.

Kako izberete & postrežete zapeljive mehurčke?

Prilikom odabira pjenušca obratite pozornost na to da su mjehurići u njemu sitni, poput nanizanih u nježnom lancu, i brojni. Ako se dugo drže u čaši, sigurno ste odabrali dobar pjenušac. Kvaliteta pjenušave linije Jeruzalem Ormož  skrivajući se upravo u njezinim zavodljivim mjehurićima.

Prvo pravilo posluživanja pjenušca je uvijek ga poslužiti dovoljno ohlađenog, između 6 i 8°C. Na ovoj temperaturi bit će lakše otvoriti bocu, čep neće puknuti i pjenušac neće prebrzo iscuriti iz boce.

Dodatni savjet: Ovogodišnje praznike nazdravite novim polusuhim pjenušcem.

Dama u ružičastom je pjenušac muškat


Ovaj neizostavan i popularan pratitelj svečanih trenutaka u krugu najdražih je živahan, svjež i lagan. Sa svojim razigranim nježnim mjehurićima  Muškatna penina Jeruzalem Ormož zadiviti će vas nezaboravnim trenucima godine koja ističe i pomoći vam da ih zauvijek utisnete u knjigu uspomena u društvu pravih ljudi. Muškatni pjenušac proizveden je charmat postupkom u kojem se vino iz sorte Muscat Ottonel vještim rukama enologa pretvara u prepoznatljivu balon simfoniju. Zbog svoje lakoće i svježine, pjenušac muškat jedno je od najpopularnijih pića za razne prigode - od prosinačkih proslava do opuštenijih trenutaka s prijateljima i voljenima. Muškatni oraščić izvrstan je aperitiv, a mjehurići će potaknuti želju za kušanjem slastica i ostalih delicija koje će vas okruživati ​​u blagdansko vrijeme.

Novo i blistavo Ice Edition

Ovogodišnjim blagdanima možete nazdraviti i novim pjenušcem Ice Edition Jeruzalem Ormož, koji je uhvatio jedinstvene i prepoznatljive mjehuriće u zimsko-svečanom ruhu. Odajte počast ovogodišnjim nezaboravnim trenucima i ispratite ih u riznicu najljepših trenutaka života uz pjenušac prekriven tisućama ledenih svjetlucava. Ice Edition nije za filozofiranje, već za uživanje. Obožava praznike i zimsku idilu, a odlično se osjeća na skijaškim stazama, kao i u toplini kraj kamina. U čaši će vas impresionirati aromama citrusa, žutog voća s daškom cvjetnih i bademovih nota. Naziv pjenušca govori da se u njemu uživa ugodno ohlađen ili s kockom leda, ormoški enolozi kreirali su ga s jednostavnom namjenom: za društvo, prijatelje, obitelj, za proslave prosinca, novogodišnje zdravice, prijateljska druženja i blagdanske darove.

Sada samo uživajte u dobrom društvu, uz dobru hranu i pjenušac po izboru.

Minister za zdravlje upozorava: Prekomjereno uživanje u alkoholu lako škodi zdravlju.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.