Zastrašujuća prošlost ubojice iz Fužina: od droge i nasilja do krvavog obračuna u lokalu (policija objašnjava)

48-godišnji kriminalac jedva je izašao iz zatvora, već je ubio dvoje ljudi. Znamo zašto je bio iza rešetaka.

Zastrašujuća prošlost ubojice iz Fužina: od droge i nasilja do krvavog obračuna u lokalu (policija objašnjava) Igor Kupljenik /Bobo
6. 6. 2023

Izvijestili smo da je u ponedjeljak nešto prije 15 sati u ljubljanskim Fužinama došlo do pucnjave u kojoj su poginule dvije osobe. Počinitelj je pobjegao s mjesta događaja. Policija je objavila da je kasnije pronašla mrtvog muškarca za kojeg vjeruje da je pucao, a sada je više o tragičnom događaju otkrio Goran Novak iz Odjela općeg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Ljubljana.

Znane su posve nove pojedinosti o zločincu

Prema do sada prikupljenim saznanjima policije, žrtva i nasilnik susreli su se u lokalu, došlo je do svađe između njih, osumnjičenik je izvadio vatreno oružje i otvorio vatru. Dvjema žrtvama odmah je ukazana liječnička pomoć, ali su obje umrle, a počinitelj je pobjegao automobilom s mjesta pucnjave, a policija ga je kasnije nedaleko pronašla mrtvog. "Preminuo je od prostrijelnih i ozljeda eksplozivnom napravom i vatrenim oružjem. Prema do sada poznatim informacijama, smrt ovog muškarca nije posljedica kaznenog djela počinjenog od strane druge osobe", rekao je Novak iz Odjela općeg kriminaliteta MUP-a. sektor kriminalističke policije Policijske uprave Ljubljana .
 

 
Policija još istražuje motiv čina, kao i podrijetlo oružja, no Novak je danas potvrdio da su dvije žrtve bile vlasnice zalagaonice, a 48-godišnji počinitelj ranije je više puta osuđivan. raznih kaznenih djela iz područja neovlaštenog prometa drogama i oružjem, kaznenih djela s elementima nasilja te imovinskih delikata.Istodobno, policija naglašava kako je ovaj i još neki slični slučajevi ove godine "događaji koji su pomno promišljeni i nisu slučajna kaznena djela ". "Unatoč tim tragičnim događajima, Slovenija je sigurna država", rekao je Novak odbacivši optužbe da se javna sigurnost pogoršava.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.