Pucnjava u Fužinama: počinitelj prišao gostima u poznatom lokalu, zajedno otišli u dvorište

Poznato je više detalja današnjeg krvavog obračuna u Ljubljani, kao i što bi mogao biti motiv.
 

Pucnjava u Fužinama: počinitelj prišao gostima u poznatom lokalu, zajedno otišli u dvorište Igor Kupljenik /Bobo
5. 6. 2023

Policija je osigurala mjesto, a radi se o krugu poznatog lokala u Fužinama, a područje je ograđeno policijskom trakom. Očevici su rekli da su žrtve trebale biti gošće u lokalu kada im je počinitelj prišao. S terase su se povukli na dječje igralište puba, gdje je napadač navodno izvadio pištolj i ustrijelio ih.

Omogućem motivu još jke prerano govoriti

Prema riječima mještana koji su poznavali žrtvu, moglo bi se raditi o njihovom dužničkom sporu. U međuvremenu, policija još nije otkrila motiv čina, ali je priopćila da su na mjestu pucnjave poginuli 57 i 58-godišnjak s područja Ljubljane.

Storilec je s kraja zbežal

Policija je kasnije u okolici pronašla tijelo mrtvog muškarca za kojeg se, prema dosad poznatim informacijama, vjeruje da je počinitelj zločina. Riječ je, kažu, o 47-godišnjaku, također s područja Ljubljane.

Prema neslužbenim informacijama, počinitelj je pobjegao u automobilu, a navodno je kod sebe još imao oružje, kao i ručnu bombu. Na predjelu Polja zaustavio je automobil, izašao iz njega i potom presudio sebi. Policija ovu informaciju još nije potvrdila.

Policija moli građane da se pridržavaju uputa policijskih službenika i boravkom na mjestu događaja ne ometaju rad interventnih službi.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.