Zmago Jelenečič kupa se u "slovenskom morju", za razliku od SLO premijera Goloba koji uživa u Hrvatskoj

Zmago Plemeniti se pomirio sa sudbinom i sad skuplja poštanske marke i prčaka se u svom slovenskom bazenu! Političaru koji je Istru namjeravao pripojiti Sloveniji ostvario se san iz djetinjstva. Sagradio je kuću s pogledom na more i bazen. A pogled mu od Žustrene pored Kopra puca na talijansku, jednako tako nedodirljivi granicu, kao što je i hrvatska, koja mu više nije ni u vidokrugu.

Političar koji bi Istru pripojio Sloveniji, koji je "torpediran" iz slovenskog parlamenta pomirio se sa sudbinom. Nit' će Istra biti slovenska, nit' će on više ikada moći koristiti službenu govornicu za sijanje mržnje i teritorijalne pretenzije.

Zmago Jelenečič kupa se u "slovenskom morju", za razliku od SLO premijera Goloba koji uživa u Hrvatskoj Instagram/Zmago Jelinčič Plemeniti
9. 7. 2022

Jelinčič je povjerio medijima gdje je bio i što će raditi ovo ljeto. Bivši zastupnik u Slovenskom parlamentu jedan je od onih koji znaju uživati ​​u životu. Nazvali smo ga i pitali za razloge nedavnog putovanja, ali i za planove za dane godišnjeg odmora.

Nakon što nije dobio mjesto poslanika u novom sastavu Državnog zbora Slovenije, preselio se iz Ljubljane u svoju vilu u Žusterni, odakle ima izniman i potpuno otvoren pogled na slovensko more - od luke Koper do Debelog rtiča koji gleda na Italiju. Odmor ipak radije provodi ovdje, kaže: "Zašto bih išao negdje drugdje ako mogu na odmor kod kuće, a plaža je na 10 koraka", kaže o prednostima kuće na slovenskoj obali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zmago Jelinčič Plemeniti (@zmago.jelincic.plemeniti)

Zmagu Jelinčiču se ostvario san iz djetinjstva. Kuća s pogledom na more, more svuda i bazen.

Ima prekrasan vrt uz kuću, što daje dodatni osjećaj povezanosti s prekrasnom primorskom prirodom. To mu omogućuje i dodatnu aktivnost, jer se već nekoliko puta na društvenim mrežama pohvalio drvećem i biljkama koje je uspio uzgojiti na njoj.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zmago Jelinčič Plemeniti (@zmago.jelincic.plemeniti)

Nedavni obisk v Srbiji

Jedan od njegovih velikih interesa svakako je kolekcionarstvo, koje također zauzima velik dio prostora u novoj kući. Ponekad zbog te svoje ljubavi odlazi na putovanje. Kad smo ga nazvali, upravo se vratio iz Vojvodine, gdje je bio "malo na odmoru, a malo zbog veza", kako je rekao. Kaže da su njegove veze uglavnom u području numizmatike (kolekcionarstvo i proučavanje kovanog novca i novčanica) i filatelija (skupljanje i proučavanje poštanskih maraka), kojima se Zmago bavi već jako dugo.
 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zmago Jelinčič Plemeniti (@zmago.jelincic.plemeniti)

No bez sumnje, imao je vremena i za opuštanje i obilazak vojvođanskih gostionica. U jednom od njih je, kako je napisao na Instagramu, "prvi put nakon pet godina zapalio cigaru".

Što dalje tijekom ljeta?

Na to pitanje Zmago je odgovorio da će ljeto iskoristiti da preseli ostatak stvari iz Ljubljane u svoju rezidenciju na moru. "Moram srediti kartonske kutije u kojima imam još dosta stvari. Sve će to potrajati dosta vremena."

No, njemu nikako neće biti dosadno, jer ga uvijek netko posjeti. Tako će ovo ljeto kod njega boraviti i njegove kćeri s kojima će se biciklima odvesti do Kopra i tamo uživati ​​u sladoledu, dodao je.

– Dođite i vi na piće – pozvao nas je u posjet na kraju razgovora.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.