Doktorica besramno prodavala narkotike, a bodybuilderima hormon rasta. Stavljala je novac u džep, preprodavačica ulovljena na djelu

DOKTORICA - DILERICA! 47-godišnja splitska liječnica preprodavala "tablete" na veliko i to na lažne recepte, "korisnicima" u Splitu, Solinu, Kaštelima i Braču!

Za dodatnu zaradu liječnica je ispisivala lažne recepte za narkotike, preuzimala ih u ljekarni i potom prodavala ovisnicima. Bodybuilderima je prodavala i hormon rasta.

Doktorica besramno prodavala narkotike, a bodybuilderima hormon rasta. Stavljala je novac u džep, preprodavačica ulovljena na djelu Srdjan Zivulovic/Bobo
17. 12. 2023

Hrvatsku potresa slučaj u kojem je liječnica zaboravila na predanost pacijentima i besramno prodavala narkotike radi dodatne zarade. Slučaj se dogodio u Dalmaciji, a liječnica je prepisivala recepte za lijekove stranih naziva.

Lijekove je uzimala i iz ljekarni te joj ih potom preprodavala. Hrvatska policija u rujnu je otkrila da je 47-godišnja splitska liječnica preprodavala tablete na veliko na lažne recepte, pri čemu je koristila medicinsku dokumentaciju svojih pacijenata, prenosi portal Dnevnik.hr.

"Navodno ih je bilo više od stotinu, policija još istražuje", rekao je Jure Krstulović, predsjednik Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata Splitsko-dalmatinske županije, nisu znali ništa o tome i mogli bi biti u velikim problemima, rekli su u Zdravstvenom povjerenstvu za zaštitu pacijenata. Naime, u kartonu pacijenata stoji da su, primjerice, konzumirali opijate koje liječnik propisuje za nadomjesno liječenje ovisnosti.

Eventualne neugodnosti mogu se dogoditi posebice kod policajaca, vojnika, mornara i na svim radnim mjestima gdje se provjerava medicinska dokumentacija.

Problem nastaje kada pacijentu treba bilo kakav izvadak iz zdravstvene knjižice za zapošljavanje ili za vozačku dozvolu, rekao je Marko Radža, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

Kad je doktorica napisala recept, podigla je i lijek u apoteci. Potom je tablete prodavala ovisnicima i tako zarađivala. Osim narkotika, bodybuilderima je prodavala i hormon rasta.

Slučaj se dogodio u okolici Splita, Solina, Kaštela i Brača,gdje je radila na zamjeni u raznim ordinacijama obiteljske medicine te na pedijatriji, prenosi spomenuti portal. "Ako netko ima propisani lijek, iako mu ne pripada. Ili netko ima novu dijagnozu, koja se upisuje kao obrazloženje za izdavanje lijeka", upozorila je Kstulović. Ako bi liječnik privremeno izbrisao ili poništio recept, zapis bi i dalje ostao. Vlasti još nemaju nikakvih novih informacija o slučaju.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.