Zatvara se Jakuševac - stiže spalionica Tony Maglice s otoka Zlarina, bit će u funkciji već u ljeto ove godine

Američki bogataš hrvatskog podrijetla spašava Tomislava Tomaševića! Anthony Tony Maglica, čuveni izumitelj "Meglajtice" odlučio je presjeći. Nakon što njegovi Dalmatinci 20 godina nisu uspjeli zapaliti spalionicu koju im je darovao, američki filantrop odazvao se molbi ZG gradonačelnika i ponudio mu spas u zadnji čas!

Zatvara se Jakuševac - stiže spalionica Tony Maglice s otoka Zlarina, bit će u funkciji već u ljeto ove godine Romeo Ibrišević / Start
1. 4. 2024

- Nema nikakvih prepreka da se spalionica preseli i pusti u rad u Zagrebu već u ljeto ove godine, kazao nam je vidno uzbuđen i presretan Romeo Ibrišević, znani ekolog koji je iz prirode uklonio i više od 16.000 automobilističkih olupina. Upravo zahvaljujući njemu Anthony Tony Maglica, čuveni izumitelj "Meglajtice", hrvatski iseljenik odlučio je oduzeti pravo otočanima Zlarina da upogone spalionice koje im je on velika srca darovao još pred dva desetljeća.

Iz samo Zlarinjanima poznatog razloga ova milijune dolara vrijedna spalionica nikada nije stavljena u funkciju. Priča se kako su otočani u zadnji tren odlučili zaustaviti hvale vrijednu donaciju čuvenog Hrvata, emigranta u Ameriku. Naime, preplašili su se da će im zbog spalionice smeće i s drugih kortnatskih otoka pristizati na Zlarin. Zbog toga su odlučili da ne upogone spalionicu koja ima kapacitet spaljivanja ogromnih količina otpada koji se stavra na dalmatinskim otocima. Ovu vijest na 1. april Zagrepčaninama je odlučio prenijeti Romeo Ibrišević.

Anhony Maglica je sada već u poodmaklim godinama i još uvijek se trudi pomoći svojim Hrvatima. Kad neće njegovu spalionicu Zlarinjani, hoće Zagrepčani. Zapravo, to još ne znamo, jer zagrebački gradonačelnik tek treba pustiti u javnu raspravu ovu sjajnu ideju koja bi napokon mogla značiti zatvaranje Jakuševca. U sljedećih desetak dana znat će se i konačna sudbina još jedne velike geste izumitelja Meglajtice, Tonyja Maglice, s otoka Zlarina.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.