Zastrašujući prizori iz okolice "Plave lagune" najpoznatijeg turističkog raja na čarobnom Islandu

Lava teče brzinom od oko 100 do 200 m3 u sekundi! FOTO VIDEO ERUPCIJE VULKANA NA ISLANDU: Video snimljen iz helikoptera islandske obalne straže večeras između 4-5 ujutro najbolje otkriva nevjerojatne razmjere prirodne kataftrofe na idililčnom otoku.

Pukotina nakon erupcije vulkana duga 4 km i još uvijek se širi, u blizini je elektrana

Video: Civilna zaštita / Slobodno koristite

Zastrašujući prizori iz okolice "Plave lagune" najpoznatijeg turističkog raja na čarobnom Islandu Almannavarnadeild ríkislögreglustjóra / FB
19. 12. 2023

ŠOKANTNO: Njih 4000 evakuirano! Predviđanje se obistinilo: Eruptirao vulkan na Islandu (VIDEO)
"Večeras u 22:17 počela je vulkanska erupcija sjeverno od Grindavika na poluotoku Reykjanes". Vulkan je eruptirao na Islandu, južno od glavnog grada Reykjavika, nakon niza potresa u ponedjeljak kasno navečer, javlja AFP. Island je već nekoliko tjedana u stanju pripravnosti zbog erupcije, a izdane su i naredbe za evakuaciju nakon brojnih potresa.

Erupcija na poluotoku Reykjanes počela je oko 22 sata po lokalnom vremenu, nakon potresa koji se dogodio oko sat vremena ranije, navodi islandski meteorološki ured.

Pukotina u vulkanu duga je gotovo četiri kilometra. To je četvrta erupcija na tom području od 2021. i najveća dosad, priopćila je tamošnja vlada. Na poluotoku Reykjanes vlasti su evakuirale gotovo 4000 stanovnika ribarskog grada Grindavik i zatvorile obližnje geotermalne toplice Plava laguna. Popularne toplice u međuvremenu su opet otvorene, ali ne primaju nove rezervacije.

Obližnja međunarodna zračna luka Keflavik u Reykjaviku još uvijek je otvorena, iako dolazi do brojnih kašnjenja u dolascima i odlascima.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.