Fantomske oznake na ruskim tenkovima! Z su borbena vozila iz Rusije, a V su oklopnjaci iz Bjelorusije

Što znače misteriozne oznake ukrajinskih okupatora na borbenim vozilima? Ona s oznakom V upala su iz Bjelorusije, a one s oznakom Z iz Rusije. Brojni su stradali u prva tri dana okupacije. Zarobljeno je oko 3000 Rusa.
 

Fantomske oznake na ruskim tenkovima! Z su borbena vozila iz Rusije, a V su oklopnjaci iz Bjelorusije Ukrajinska vlada/Twitter
26. 2. 2022

Nedavno je pokraj grada Vishoroda prošao ruski vojni konvoj, čija su vozila viđena s neobičnim znakovima.  Prema NEXTA-i, konvoj  je išao prema Kijevu i  sastojao se od 100 borbenih vozila. Na bokovima svih vozila bilo je naslikano slovo "V" ili slično, a vojnici su nosili bijele trake.

Prije nekoliko dana, čak i prije početka invazije, prijavljena su misteriozna ruska vozila poput ovih, samo sa znakom sličnim slovu "Z" na bokovima. Znak "V" prethodno je zabilježen na uništenom ruskom tenku, kao i na vozilu koje koriste čečenski vojnici. Prema upućenima oznaka V odnosi se na ruska borbena vozila koja su u Ukrajinu napravila invaziju iz Bjelorusije, a ona s oznakom Z odnose se na prodor ruskih oklopnjaka i borbenih vozila iz Ruske federeacije.

Rakete su se srušile na stambenu kuću u Kijevu, slike razaranja
Topnički napad pokrenula je ruska vojska, u paklenoj noći pokraj glavnog grada Ukrajine

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.