Krah elektro auta! Fiat otpustio 2400 radnika, a VW nakon dva gašenja u rujnu pridodao još 4 elektro modela koje će pauzirati! Na koliko dugo?

Nijemci s novom "pauzom" - gdje je sad puklo? Prvo je Fiat "pukao" s električnim Fiat 500 i Maseratije, pa prošli mjesec ID.3 i Cupra Born, sada još četiri modela... Koncern VW je najavio prestanak proizvodnje četiriju modela, VW ID.4 i ID.5 te Audijevih Q4 E-Tron i Q4 Sportback E-Tron.

Kineski prodor na Zapad uzima danak. Nakon VW-a, još dvije talijanske marke obustavljaju proizvodnju. Analitičari predviđaju da će se trend okrenuti na bolje 2025. godine, ali do tada...

Krah elektro auta! Fiat otpustio 2400 radnika, a VW nakon dva gašenja u rujnu pridodao još 4 elektro modela koje će pauzirati! Na koliko dugo? Volkswagen
14. 11. 2023

Volkswagen koncern je krajem rujna najavio da će u listopadu prekinuti proizvodnju električnih modela ID.3 i Cupra Born zbog pada potražnje. Sada su najavili ponovno zaustavljanje proizvodnje, no ovoga puta na redu su drugi modeli.

Koncern je u četvrtak najavio prestanak proizvodnje četiriju modela, Volkswagenovih ID.4 i ID.5 te Audijevih Q4 E-Tron i Q4 Sportback E-Tron. "Pauza" u tvornici u Zwickauu trajat će tri tjedna, no ovoga puta razlog je drugačiji.

 

U Volkswagenovoj tvornici električnih auta u Kasselu trenutno su ograničeni proizvodni kapaciteti, zbog čega se također mora zaustaviti proizvodnja određenih automobila. Nisu rekli s kakvim se problemima susreću u tvornici u Kasselu.

Tvornica Mirafiori u Torinu ima dvije proizvodne linije, od kojih prva proizvodi električni Fiat 500, a druga četiri različita Maseratijeva modela. Problem za Stellantis je pad potražnje za svim tim modelima. Problem s električnim Fiatom 500 navodno je žestoka konkurencija, dok Maseratijeva ponuda počinje stariti - Ghibli i Quattroporto trebali bi prestati proizvoditi u prosincu, a očekuje se da će i ovaj drugi dobiti "električnu" zamjenu.
 

Obje linije u tvornici u Torinu već su zaustavljene ovaj tjedan, a još jedan zastoj čeka 2400 radnika koji će biti privremeno otpušteni između 19. listopada i 3. studenog.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.