Vuk dlaku mijenja, al' ćud nikada. Izborne krađe otkrivaju prljavu igru ​​u Srbiji: podle poteze poznate samo u autoritarnim zemljama

Cijela se Europa mijenja. Je li napokon na redu i Srbija. Aleksandar Vučić i njegovi pristaše koriste sve moguće trikove pred predstojeće izbore. Čak i one koje su, najblaže rečeno, moralno nepoželjne.

Vuk dlaku mijenja, al' ćud nikada. Izborne krađe otkrivaju prljavu igru ​​u Srbiji: podle poteze poznate samo u autoritarnim zemljama Bobo
4. 12. 2023

Srbija se polako približava izborima 17. prosinca, a kampanja, koja je očito već u punom jeku, postaje sve prljavija. Predstavnici aktualne vlasti koriste se raznim metodama, kojima prije svega žele diskreditirati svoje političke protivnike. Naslovi u medijima koji uglavnom služe kao napad na oporbene političare i poznate javne osobe nisu novost, no čini se da optužbe nekih ljudi sada su još više produbile dno na koje su pali mediji pod patronatom aktualne vlasti. Većina analitičara očekivala je i predviđala ovakvu kampanju, no pitanje je samo dokle će ići. Osim toga, pred našim očima odvijaju se i neke nemoralne radnje koje bi se na legalan način mogle nazvati i malverzacijama, a vezane su uz krivotvorenje i prebacivanje potpisa s jednog lista na drugi.

Neke novine nisu mogle prikupiti dovoljan broj potpisa za izlazak na izbore. Zbog toga je vladajući SNS dio svojih pristaša prebacio na druge liste, posebice one koje isprva nisu uspjele prikupiti dovoljno potpisa. Prema tvrdnjama pojedinih oporbenih glasila, utvrđene su i mnoge druge nepravilnosti, a jedna od njih je da je velika količina potpisa za pojedine novine čak i krivotvorena.

Sve u želji da na izborima bude što više upisanih glasačkih listića. To bi pogodovalo sadašnjoj vlasti jer će postojati određene fantomske liste koje sigurno neće preći cenzus. Time će se izgubiti određeni dio glasova, što će u proporcionalnom smislu dati prednost vladajućem SNS-u.Druga aktivnost, koja se nažalost odvija na legalan način jer je zakonski moguća, iako zvuči bizarno, je vezano za nacionalne manjine. Pojedini političari iz vladajuće strukture počeli su javno iskazivati ​​svoju pripadnost nacionalnim manjinama i tako formirali vlastite liste za predstojeće izbore, među kojima je i bivši visoki dužnosnik Jedinstvene Srbije Rade Basta, neki članovi bivše vladajuće strukture formirao liste nacionalnih manjina kako bi dao potporu vladajućima u formiranju vlasti nakon izbora i eventualnog prelaska cenzusa.

Iako sve ovo zvuči nemoguće i kao teorija zavjere, takve stvari se u Srbiji događaju već godinama, a sredstva kojima se vlast služi da bi ostala na vlasti potpuno su protivna bilo kakvim demokratskim načelima i moralu i poznata su samo u autoritarnim državama.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.