Vlada predložila Alemku Markotić za članicu Znanstvene platforme EU-a za covid-19

Savjetodavna platforma, koja će uskoro biti uspostavljena na razini EU-a na prijedlog predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen, okupit će uvažene znanstvenike iz svih država članica koji savjetuju svoje vlade na najvišoj razini, kao i Europsku komisiju.

Vlada predložila Alemku Markotić za članicu Znanstvene platforme EU-a za covid-19 Twitter
17. 11. 2020

Hrvatska je vlada u četvrtak predložila Alemku Markotić za članicu Znanstvene savjetodavne platforme Europske unije za covid-19.

Prof.dr. sc. Alemka Markotić ravnateljica je Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i članica Nacionalnog stožera Civilne zaštite RH. 

Savjetodavna platforma, koja će uskoro biti uspostavljena na razini EU-a na prijedlog predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen, okupit će uvažene znanstvenike iz svih država članica Europske unije koji savjetuju svoje vlade na najvišoj razini, kao i Europsku komisiju, izvijestili su iz Vlade RH.

Zadaća Znanstvene savjetodavne platforme bit će osigurati bolju, bržu i usklađenu razmjenu znanstvenih podataka, stručnih mišljenja i praktičnih iskustava na razini EU-a radi iznalaženja najboljih odgovora na pandemiju covida-19.

Članovi te platforme imat će i važnu komunikacijsku ulogu u pojašnjavanju dogovorenih epidemioloških mjera i pružanja svih bitnih odgovora građanima i zainteresiranoj javnosti na području Europske unije u vezi s javnim zdravljem i zaštitom od pandemije covida-19, stoji u priopćenju.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.