Laura Codruţa Kövesi otvorila istragu o nabavi cjepiva, o čemu već mjesecima žestoko zbori 10 europarlamentaraca, među njima i Mislav Kolakušić

BREAKING NEWS!!!  - Zahvaljujući ogromnom interesu javnosti koji je izazvala naša borba u EU parlamentu i postojećim dokazima, "EUProsecutor" je otvorila istragu o nabavi cjepiva! Pozivam na neovisnu istragu bez ikakvog političkog utjecaja.

Najveći je KORUPCIJSKI SKANDAL u povijesti čovječanstva kupnja 4,2 milijarde ‘neprovjerenih’ cjepiva protiv Covida od strane EU-a, napisao je danas na Twitteru Mislav Kolakušić koji je zajedno s još 9 europarlamentaraca otvorio Pandorinu kutiju u koju se zagledala Laura Codruţa Kövesi!

Nazvao je ni manje ni više nego Ursulu von der Leyen "Gospođom 4,2 milijarde doza za 450 milijuna Europljana", koja je razmjenjivala i SMS-ove s direktorom Pfizera Albertom Bourlom oko ugovora o kupnji cjepiva!

URED europskog javnog tužitelja (EPPO) potvrdio je putem Twittera da istražuje nabavu cjepiva protiv covida-19 na području Europske unije.

Potvrda o istrazi, kako kažu, dolazi nakon iznimno velikog interesa javnosti. Nikakvi daljnji detalji neće biti objavljeni u ovoj fazi, objavili su iz EPPO-a.


 

Laura Codruţa Kövesi otvorila istragu o nabavi cjepiva, o čemu već mjesecima žestoko zbori 10 europarlamentaraca, među njima i Mislav Kolakušić EP / mislav kolakušić Twitter
14. 10. 2022

Europska komisija do sada je sklopila ugovore za nabavku 4.2 milijarde doza cjepiva, prema podacima s web stranice Komisije. Do 7. rujna 2022. godine isporučeno je 1.7 milijardi doza. Pfizerovo cjepivo čini više od polovine doza koje je EU kupila ili naručila. Ključne odredbe ugovora, posebice cijene, proglašene su povjerljivima, što su kritizirali članovi Europskog parlamenta i nevladine organizacije.

Ugledni "New York Times" objavio u travnju 2021., a u kojem je pisalo da je šefica Komisije Ursula von der Leyen razmjenjivala SMS-ove s direktorom Pfizera Albertom Bourlom oko ugovora o kupnji cjepiva, novinar je od Komisije zatražio pristup tim porukama i drugim dokumentima koji se odnose na te rasprave.

Izvršno tijelo EU, koje je bilo ovlašteno pregovarati o kupnji cjepiva u ime zemalja članica, pristalo je poslati mu tri dokumenta (e-mail, pismo i priopćenje), ali ne i SMS-ove. EK je tvrdila da te poruke nisu arhivirane jer ne postoji takva obveza.

Pučka pravobraniteljica Emily O'Reilly prozvala je Europsku komisiju

Početkom ove godine europska pučka pravobraniteljica Emily O'Reilly prozvala je Europsku komisiju zbog odbijanja da se novinarima ustupi informacija o SMS-ovima između Ursule von der Leyen i izvršnog direktora Pfizera Alberta Bourl.

Još jučer započeli su žestoku medijsku kampanju ponajprije nizozemski europarlamentarac Rob Ross, te hrvatski Mislav Kolakušić. Video koji je na Twitteru objavio Nizozemac u dva je dana vidjelo gotovo 12 milijuna ljudi, a zamjetni su bili i twittovi Mislava Kolakušića koje je pogledalo njih više od milijun. Žestoko se obrušio na Ursulu von der Leyen:

- “Danas joj je nas 10 europarlamentaraca postavilo sljedeće pitanje: Želimo da nam prezentirate komunikaciju koju ste imala s Pfizerom tijekom nabave 4,2 milijarde doza cjepiva u vrijeme kada nije bilo apsolutno nikakvih dokaza o učinkovitosti, a pogotovo ne o štetnosti tog proizvoda.”

Kolakušićeva rečenice citirao je "Euroweekly News" :

“Zamislite, 4,2 milijarde doza za 450 milijuna ljudi. Velika Britanija više nije s nama, tako da nas je dosta. Prema toj računici, svako dijete, tek rođeno, trebalo bi dobiti deset doza nečega što nitko na svijetu osim možda dvoje-troje ljudi ne zna što sadrži. Ovdje se radi o tajnama, zaštićenim patentima. Nemojte misliti da bilo koja vlada ili europska agencija zna točno što se nalazi u tom proizvodu", nastavio je. Nitko to ne zna. A to vam nitko ne govori. Oni su odobrili to cjepivo, taj farmaceutski proizvod, samo na temelju izjava farmaceutskih kompanija. Nisu imali priliku vidjeti nikakvo medicinsko istraživanje. Do danas nijedno medicinsko istraživanje nije predano članovima Odbora za Covid Europskog parlamenta ili Europskoj medicinskoj agenciji, nikome. Kako je to moguće? Ovdje govorimo o korupciji!

“Nabava 4,5 milijardi proizvoda s namjerom ubrizgavanja u ljude, a da nitko ne zna što je unutra, sigurno je korupcijska afera u povijesti čovječanstva, ne samo u povijesti EU”, zaključio je Mislav Kolakušić, a i svoj tekst o istraživalačkom poslu desetero europarlamentaraca.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.