Više od polovice Španjolaca izgubilo dio prihoda zbog koronakrize

Više od polovice španjolskih građana trenutačno zarađuje manje nego što je to bio slučaj prije izbijanja krize izazvane pandemijom koronavirusa, pokazalo je istraživanje javnog mnijenja koje je proveo španjolski dnevni list El País.

Više od polovice Španjolaca izgubilo dio prihoda zbog koronakrize Pixabay
17. 11. 2020

Prema rezultatima ankete, 50,5 posto ispitanika izgubilo je određeni dio svojih prihoda zbog pandemije. 14,8 posto ispitanika izjavilo je da je privremeno ostalo bez posla dok je 11,5 posto njih i dalje na zavodu za zapošljavanje.

Rezovi i otpuštanja do kojih je došlo tijekom koronakrize najteže su pogodili mlade Španjolce. 68,1 posto ispitanika u dobi od 18 do 24 godine te 66 posto ispitanika u dobi između 25 i 34 godine izjavilo je da su se ili oni sami ili članovi njihove obitelji morali suočiti sa smanjenjem prihoda.

Anketa je također pokazala da 53,3 posto Španjolaca smatra da je španjolska vlada pod vodstvom socijalističkog premijera Pedra Sáncheza“loše” ili “vrlo loše” upravljala zemljom tijekom koronakrize.

Od početka pandemije u Španjolskoj je zabilježeno gotovo 1,5 milijuna slučajeva zaraze koronavirusom te više od 40 000 smrtnih slučajeva.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.