(VIDEO) Šokantna snimka požara u Istri: "U jednom trenutku smo mislili da nam nema spasa. Tresli smo se. Spašavali smo živote." Požar je napokon pod kontrolom!

U Puli je izbio veliki požar zbog kojeg je proglašeno izvanredno stanje. Više osoba je evakuirano, jer je vatra zahvatila nekoliko stambenih objekata, među kojima i vozila. Pred plamenom je bježala i hrvatska novinarka.

(VIDEO) Šokantna snimka požara u Istri: "U jednom trenutku smo mislili da nam nema spasa. Tresli smo se. Spašavali smo živote." Požar je napokon pod kontrolom! BL Portal/posnetek zaslona/Youtube/posnetek zaslona/fotomontaža
9. 7. 2022

Na području naselja Valdebek u Puli oko podneva je izbio veliki požar. Požar je navodno izbio na trafostanici, zbog čega je veći dio grada ostao bez struje, prenosi novinska agencija Hina.

Novinarka priča o strahotama i bijegu pred požarom

Doria Mohorović, novinarka Glasa Istre zajedno s fotografom Dejanom Štifanićem pratila je situaciju.

"Štif i ja smo se tresli kad smo vidjeli da gori na sve strane. Onda smo čuli vatrogasca koji je rekao da je vatra svuda oko nas. U jednom smo trenutku i mi spašavali živote", rekla je novinarka za Glas Istre.

Dodaje da se u jednom trenutku činilo da se vatra stišala, ali onda se začuo prasak i sve se ponovno rasplamsalo.

"Bili su tamo mještani i novinari. U jednom trenutku je buknula vatra koja je počela gorjeti s druge strane. Trčali smo prema autu, vatra se približila mom vozilu. Krenuli smo bježati, ali nismo znali gdje U tom trenutku zavladao je opći kaos", objasnila je Doria.

Končno dobre vijesti iz Istre: požar je pod nadzorom!

Vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac za Glas Istre pojasnio je da se situacija popravlja te da bi požar trebao biti ugašen do večeri. “Požar je pod kontrolom, očekujemo da će uskoro biti lokaliziran”, rekao je.

U gašenju požara, PGD Pula, sudjeluju svi vatrogasci s područja Pule te PGD Rovinj, Labin i Pazin. Ukupno je oko 70 vatrogasaca. Pomogli su i mještani i svi drugi prisutni koji su mogli.

Slijedi konačno gašenje, no požar treba lokalizirati. No i nakon toga vatrogasci će zbog sigurnosti i mogućnosti dodatnih požara ostati na terenu još 48 sati.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.