VIDEO: Pandemijski profiteri otimaju tvrtke, radnike ostavljaju bez posla i čine ih još siromašnijim, pljačkaju nacionalna i privatna bogatstva - valja im stati na kraj

Mislav Kolakušić u EU Parlamentu: "26 bogataša ima jednaku imovinu kao 3,5 milijardi ljudi, a danas i u jednom danu bogatiji su za milijarde. Virusno-pandemijsko profiterstvo ozbiljan je pravni i politički problem koji u konačnici može koštati građane EU milijarde eura štete.

VIDEO: Pandemijski profiteri otimaju tvrtke, radnike ostavljaju bez posla i čine ih još siromašnijim, pljačkaju nacionalna i privatna bogatstva - valja im stati na kraj Igor Stažić
10. 7. 2020

Mislav Kolakušić: Svjedoci smo pandemijskog profiterstva - Virusno-pandemijsko profiterstvo ozbiljan je pravni i politički problem koji u konačnici može koštati građane EU milijarde eura štete. Tvrtke i građani Europske unije suočeni su sa nikad viđenim padom prihoda uzrokovanim zaustavljanjem ekonomskih aktivnosti. Financijski oslabljeni postaju lagan plijen preuzimanja od strane financijski moćnih kompanija koje nikada lakše dolaze do vlasništva posrnulih tvrtki i ostvaruju milijarde eura koristi. O tom problemu raspravljao je i Europski parlament. U tome im često pomaže klima širenja straha bez znanstvenog utemeljenja koja utječe na političke odluke i uvođenje drastičnih mjera supresije ekonomskih aktivnosti. Klima širenja straha, ukoliko je na bilo koji način poticana, predstavlja ozbiljnu ugrozu demokracije jer ukazuje na namjeru da se konstantnim izazivanjem neutemeljene panike ostvari golema financijska korist.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.